DJST Suceava a anunțat topul celor mai buni sportivi din județ în anul 2018

8/01/19 ora:2:18am

Primul loc în ancheta anuală realizată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret este ocupat de canotorul Cosmin Pascari (CSM Suceava), care a cucerit anul trecut trei titluri de campion mondial și european u participanți la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, Maria Marinela Velicu și Dorin Dumitru Velicu (ambii de la CSI Vatra Dornei) ocupă locul secund, podiumul fiind completat de canotorul Florin Nicolae Arteni-Fîntînaru (CSM Suceava). “2018 a fost un an excelent pentru sportul de performanță din județul Suceava”, consideră directorul DJST, Petrică Enache  

Cosmin Pascari a fost desemnat cel mai bun sportiv al județului Suceava în 2018, în ancheta anuală realizată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. La doar 20 de ani, canotorul pregătit de Ioan Despa la CSM Suceava a cucerit anul trecut trei titluri de campion mondial și european, dintre care unul la seniori, performanțe care l-au propulsat către clubul CS Dinamo.

Pe locul secund în topul DJTS Suceava s-au situat, la egalitate de puncte, Maria Marinela Velicu și Dorin Dumitru Velicu, de la Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, finaliști în proba de skeleton la Jocurile Olimpice de Iarnă, ce au avut loc la PyeongChang (Coreea de Sud).

Podiumul celor mai buni sportivi din județul Suceava în anul 2018 a fost completat de canotorul Florin Nicolae Arteni-Fîntînaru (CSM Su­ceava), campion mondial de juniori și vicecampion olimpic de tineret la Buenos Aires.

Topul celor mai buni sportivi din județul Suceava în 2018:

1. Cosmin Pascari (CSM Suceava) – canotaj;

2. Dorin Dumitru Velicu (CSI Vatra Dornei) și Maria Marinela Velicu (CSI Vatra Dornei) – skeleton;

3. Florin Nicolae Arteni-Fîntî­nariu (CSM Suceava) – canotaj;

4. Alexandru Ciobîcă (CSM Suceava) – canotaj;

5. Alexandru Mancaș (CSTA Suceava) – radioamatorism;

6. Lăcrimioara Cojocariu (CSTA Suceava) și Ilie Cojocariu (CSTA Suceava) – navomodelism;

7. Giani Anton (CSM Suceava) și Iulian Schiopoaia (CSM Su­ceava) – canotaj;

8. Ioana Drobotă (CSTA Su­ceava) – navomodelism;

9. Andrei Dănilă (CSM Su­ceava) – tir cu arcul și Andrei Gafița (CSM Suceava) – atletism;

10. Maria Ciobotariu (CSI Vatra Dornei) – sanie.

“2018 a fost un an excelent pentru sportul de performanță din județul Suceava, cu performanțe obținute în condiții care nu s-au raportat la standardele actuale. Felicitări tuturor celor implicați în mișcarea sportivă din județul Suceava și în mod special celor care își fac meseria cu dăruire și reușesc să treacă peste toate neajunsurile pentru a obține rezultate notabile și pentru a organiza acțiuni de promovare a sportului. Acest top reprezintă o ierarhie de moment în lungul și anevoiosul drum spre performanță. În anii trecuți, în acest clasament s-au regăsit sportivi care ulterior au confirmat și au obținut rezultate notabile pentru România, dar, din păcate, și sportivi care care au obținut inițial rezultate la nivel de juniori, iar apoi au renunțat la activitatea sportivă. Procesul de descentralizare care a început sperăm să aducă și un plus de investiții în modernizarea bazelor sportive din județ. Dacă vom investi acum în sport, sunt sigur că mai târziu vom investi mai puțin în sănătate”, a declarat directorul Direcției pentru Sport și Tineret Suceava, Petrică Enache.

Topul sportivilor care au obținut performanțe în anul 2018 a fost întocmit pe baza următoarelor criterii: nivelul performanței sportive sub aspect calitativ și apoi cantitativ, nivelul și importantța competiției unde s-au realizat performanțele sportive, nivelul de competitivitate din competițiile unde s-au realizat performanțele sportive, interesul ,emulația și impactul competiției unde s-au realizat performanțele, reprezentarea internațională a României și implicit a județului Suceava. (Dănuț CHIDOVEȚ)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. vvv 08/01/2019 la ora 13:02 -

    sunt curios Geanina si Ionela campioane mondiale la canotaj pe ce loc sunt?