Discuţii din nou despre realizarea unui pasaj subteran în locul trecerii de pietoni de la Spitalul Judeţean

13/02/18 ora:8:32am

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a precizat că analizele care se fac în prezent au două variante: pasaj suprateran sau pasaj subteran și, cu toate că a doua variantă ar fi ceva mai costisitoare, este preferabilă întrucât în acest an ar putea fi instituit sensul unic dinspre Obcine spre centrul Sucevei și, pentru a nu fi blocat sensul unic cu o trecere de pietoni, este preferabilă varianta trecerii subterane  flutur 19 dec 2017

Pasajul subteran dintre Spitalul Judeţean și Spitalul vechi din municipiul Suceava ar putea prinde contur chiar din acest an. Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că sunt în curs de definitivare unele discuţii cu conducerea Primăriei Suceava, având în vedere că pavilioanele care alcătuiesc așa numitul „Spital Vechi” sunt situate peste drum de clădirea pe care majoritatea sucevenilor o consideră reper pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, iar calea care le separă este artera principală de circulaţie a Sucevei.

Seful administraţiei judeţene sucevene a precizat că sunt două variante de luat în calcul: pasaj suprateran și pasaj subteran. „Suntem în curs de analiză cu un proevt pentru un pasaj subteran sau un pasaj suprateran între Spitalul Vechi și cel Nou”, a declarat Gheorghe Flutur. Potrivit acestuia, varianta optimă ar fi un pasaj subteran.

Seful administraţiei judeţene sucevene a precizat că a avut discuţii cu privire la această temă cu primarul Ion Lungu. Interesul administraţiei judeţene sucevene cu privire la acest aspect ţine îndeosebi de faptul că de o parte și de alta a principalei artere de circulaţie rutieră din Suceava sunt situate imobile care aparţin Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava. Pe de altă parte, încă din anul 2008, este în vizorul municipalităţii sucevene varianta instituirii sensurilor unice pe străzile mari ale orașului, după modelul orașelor mari din vestul Europei sau chiar din vestul României (Cluj-Napoca și Brașov). Varianta care a fost propusă de specialiști din Ministerul Transporturilor este cea a unei circulaţii în sens unic de la intersecţia străzilor Ana Ipătescu cu Nicolae Bălcescu (zona Mac Donalds), apoi pe strada Mărăști, bdul Geoprge Enescu, Calea Obcinilor, intersecţia bd. 1 Decembrie 1918 cu bd. 1 Mai, str. ștefan cel Mare și str. Ana Ipătescu. Practic, soluţia propusă este un cerc în care circulaţia rutieră să fie pe un singur sens, după un model care poate fi obsevat și în unele zone aglomerate din orașe vest – europene, indiferent dacă aceste localităţi au mulţi locuitori sau nu, ceea ce contează în luarea unei decizii făcând în acest fel ca străzi pe care se circula doar pe două benzi să se circule pe patru.

Potrivit celor afirmate de Gheorghe Flutur, „la discuţiile cu conducerrea Primăriei Sauceava referitor la sensul unic, a rezultat că nu putem lăsa trecera de pietoni de la spital să frâneze traficul rutier”. Potrivit celor spuse de președintele Consiliului Judeţean Suceava, cel puţin în urma primelor discuţii referitoare la sensul unic mai sus amintit și traversarea străzii a rezultat că soluţia optimă va fi un pasaj subteran. (D.P.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. un cetatean 13/02/2018 la ora 12:55 -

    Un pasaj este imperios necesar si in fata IPJ