Din iulie, zboruri Suceava – Viena. Flutur: Viena este un aeroport cu foarte multe conexiuni internaționale și eu cred că este o deschidere foarte importantă”

reportersite
18/01/20 ora:5:11am

Președintele Consiliul Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat vineri, 17 ianuarie 2020, că de la începutul lunii iulie 2020 compania Wizz Air va opera zborul Suceava – Viena și retur.

Conform presedintelui CJ Suceava, incepand cu data de 3 iulie 2020 vor fi doua zboruri saptamanale, luni si vineri, iar cursa  Viena – Suceava va decola la ora 18.50 și va sosi la Suceava la ora 21.20. Cursa aeriană Suceava – Viena va decola de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” la ora 21.55 și va ajunge în Austria la 22.30. Zborurile vor fi operate cu o aeronavă Airbus cu 230 de locuri.

“Este o noutate și o bucurie pentru suceveni, pentru zona noastră. Viena este un aeroport cu foarte multe conexiuni internaționale și eu cred că este o deschidere foarte importantă. Sper  că vor veni cu această cursă și turiști, dar și oameni de afaceri. Noi cu cei de la Wizz Air am avut o colaborare foarte bună în patru ani, perioadă în care au fost 900.000 de pasageri transportați din sau spre Suceava, în mai multe direcții. Acum avem a șasea direcție externă. Este rodul acțiunilor de promovare a județului Suceava și a Bucovinei”, a declarat presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

De asemenea, el a anuntat, “in premiera”, că a depus vineri, 17 ianuarie,  la Ministerul Dezvoltării dosarul de autorizare a parcului industrial Bucovina 1, pe 14 hectare, în apropierea Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava.