Friday , March 29 2024

DETALIILE ULUITOARE ALE CAZULUI DIMBU

DIMBU [800x600]

Procurorul şef Dumitru Dîmbu a încercat să convingă un lucrător al DNA pe care-l cunoştea să-i pună la dispoziţie date din dosarul care-l îl viza. Lucrătorul DNA s-a autodenunţat şi, de comun acord cu anchetatorii, i-a furnizat procurorului sucevean o copie a actelor de punere în mişcare a acţiunii penale. Speriat, Dîmbu l-a avertizat pe Costel Babiuc care, la rândul său, l-a avertizat pe judecătorul Bărbuţă că DNA este pe urmele lor. Babiuc a contactat mai mulţi proprietari care i-au vândut terenuri în zona Rădăuţi şi i-a convins să depună mărturii mincinoase. Panicat, Babiuc l-a rugat şi pe Mihai Prelipcean de la Poliţia de Frontieră să-l ajute, Prelipcean intervenind, culmea, la acelaşi lucrător DNA pe care-l abordase şi Dîmbu. Procurorul Dîmbu i-a cerut lui Babiuc să-i dea 92.000 de euro patronului de la Canay, Ozcan Adnan, care avea nevoie de o completare pentru a achiziţiona un spaţiu comercial de la patronul firmei Global Design. Babiuc a fost reţinut cu 24 de ore înainte de a pleca în Japonia. Judecătoarea Prandea se află internată la Spitalul Fundeni pentru o operaţie de transplant de măduvă, suferind de leucemie 

Referatul prin care DNA cere Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă pentru procurorul şef Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă şi Costel Babiuc numără nu mai puţin de 200 de pagini. OBIECTIV este azi în măsură să vă prezinte detalii incredibile despre cum a funcţionat reţeaua constituită în jurul procurorului şef Dumitru Dîmbu şi cum a căzut aceasta în plasa DNA.
Trebuie spus de la bun început că dosarul care viza transferurile şi împroprietăririle de terenuri din zona Rădăuţi a prins mult praf prin sertarele unor importante instituţii sucevene, după ce lucrătorii SRI Suceava au făcut primele sesizări pe această temă. Dosarele au poposit vreme îndelungată la DIICOT Suceava, apoi la DNA Suceava, ajungând într-un final la DNA Bucureşti, unde lucrarea a fost abandonată timp de trei ani. După schimbarea conducerii DNA Bucureşti şi, ulterior, DNA Suceava, s-a sesizat faptul că  nu s-au luat măsuri procedurale în acest dosar. Prin metode specifice, s-a ajuns la concluzia că stagnarea dosarului s-a datorat, în mare măsură, lui Dumitru Dîmbu şi s-a decis punerea în mişcare a urmării penale împotriva acestuia. Dîmbu, auzind că în ultima vreme se fac din nou verificări în zona Rădăuţi pe tema terenurilor achiziţionate de Costel Babiuc, a apelat la un lucrător de la DNA Suceava pe care-l cunoştea de mai mulţi ani, solicitându-i detalii şi explicaţii despre o eventuală punere în mişcare a urmăririi penale împotriva sa. Respectivul ofiţer DNA a raportat superiorilor că a fost contactat şi că i s-au cerut documente din dosar şi a primit aprobarea să-i înmâneze lui Dîmbu o copie după actul de punere în mişcare a urmăririi penale. Dumitru Dîmbu a primit respectivul act, pe care, după ce l-a citit, l-a ars (anchetatorii au căutat ulterior, în timpul percheziţiilor respectiva hârtie, procurorul sucevean recunoscând în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti că a ars acea hârtie, în încercarea de a distruge eventuale probe judiciare).
După ce a primit acest act, dându-şi seama că este vizat şi Costel Babiuc, l-a avertizat pe acesta că s-a început din nou ancheta. Rădăuţeanul a intrat în panică şi, după ce l-a avertizat şi pe judecătorul Bogdan Bărbuţă, a încercat să determine mai mulţi proprietari care i-au vândut lui terenuri şi dăduseră deja declaraţii la DNA să-şi schimbe aceste declaraţii, iar alţii, care urmau să fie audiaţi, să depună mărturie mincinoasă. Pentru a afla mai multe detalii despre caz a apelat şi la şeful Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, Mihai Prelipcean, finul său de cununie, rugându-l să se intereseze la eventuale cunoştinţe de la DNA Suceava despre mersul anchetei. Prelipcean a apelat taman la acelaşi ofiţer de la DNA Suceava la care apelase şi procurorul Dîmbu. Evident, lucrătorul DNA şi-a informat din nou superiorii despre acest demers al grupării.
Costel Babiuc a fost în atenţia Oficiului Român de Spălare a Banilor vreme de mai mulţi ani şi a făcut obiectul unor verificări pe linie de siguranţă naţională. Mai multe informări făcute de SRI către Parchete nu au ajuns să se  soldeze cu dosare penale trimise în instanţă, din motive care au ridicat mari semne de întrebare.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2004-2005, judecătorul Bogdan Bărbuţă, pentru a-l ajuta pe Babiuc să comaseze un lot compact de peste 45 de hectare de teren, a emis mai multe hotărâri judecătoreşti prin care a scos efectiv din circuitul cadastral respectiva suprafaţă, care rămăsese astfel fără proprietar, împroprietărind ulterior, prin hotărâri judecătoreşti nelegale, mai mulţi intermediari care au vândut terenurile către Babiuc. Afaceristul rădăuţean a beneficiat şi de sprijin politic şi judiciar în tentativa sa de a opri anchetele DNA ce-l vizau. Simţind că se apropie un deznodământ nefavorabil lui, şi-a lichidat toate afacerile din Rădăuţi, mutându-le la Viena, deţinând mai multe proprietăţi şi conturi în Austria. Pe 23 iunie, o zi după ce fusese reţinut, Babiuc ar fi trebuit să părăsească ţara, cu destinaţia Japonia, având bilete de avion în acest sens. Până sa vada Tara Soarelui Răsare, Babiuc are ocazia să-l vadă 24 de ore din 24 pe colegul său de celulă din arestul IGP, unul din celebrii fraţi Măraru, de la Neamţ.
Dâmbu trebuia să-i scape de dosare penale pe prietenii săi, oamenii de afaceri Lili Bobu şi Alexandru Maiorescu
Afaceriştii Lili Bobu şi Alexandru Maiorescu, deţinători de arme de foc, au uitat să-şi prelungească în termenul legal permisele de port-armă, care expiraseră de mai bine de o lună. Când şi-au dat seama de situaţie, au apelat la prietenul lor, procurorul şef Dumitru Dîmbu. Acesta l-a contactat pe şeful Serviciul Arme şi Muniţii de la IPJ Suceava, Vasile Gabor, rugându-l să-i ierte şi să le prelungească permisele. Răspunsul primit a fost că s-au întocmit în cauză dosare penale care au plecat deja de la IPJ către Parchetul Judecătoriei Suceava. In această situaţie, pentru a rezolva cazul, Dîmbu a cerut, prin adresă oficială, preluarea tuturor dosarelor de acest tip de la Parchetul de pe langă Judecătoria Suceava la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, urmând a dispune procedural în încercarea de a-şi ajuta prietenii. In acest fel, au ajuns la Dîmbu şapte astfel de dosare. La percheziţii, dosarele respective au fost găsite pe biroul acestuia.
Dîmbu a garantat la Babiuc împrumutul de 92.000 de euro pentru prietenul său Ozcan Adnan, administratorul de la CANAY
DSCN5303 [800x600]
Luna trecută, patronul de la Global Design, un apropiat al procurorului Dîmbu, a anunţat că doreşte să vândă un spaţiu comercial, vizavi de Autogară, care a aparţinut unui alt cetăţean turc şi pe care l-a achiziţionat în urma unei executări judiciare. Interesat de spaţiu, Ozcan Adnan a încercat să vândă o cabană şi un teren în Mălini, dar, neobţinând banii în timp util, a apelat la terţe persoane. A reuşit să strângă 85.000 de euro, mai având nevoie însă de 92.000 de euro. Apelând la Babiuc, acesta a tergiversat darea împrumutului (pe timp de un an), până când a intervenit procurorul Dîmbu şi a garantat că turcul va înapoia banii.  Babiuc a dat banii, solicitând în schimb alte servicii de protecţie din partea procurorului Dîmbu. Tranzactia privind cladirea de peste drum de Autogara s-a finalizat, vanzatorul facand un profit bunisor de cca 50.000 de euro, bani pe care i-a plasat urgent intr-o mandrete de Range Rover Evoque, bineinteles de culoare alba, pentru sotie.
In afară de persoanele arestate, s-a început urmărirea penală împotriva judecătoarei Daniela Prandea, internată însă la Spitalul Fundeni, suferind de leucemie, Vasile Gabor, şeful Serviciului Arme şi Muniţii de la IPJ Suceava, şeful Poliţiei de Frontieră Mihai Prelipcean, un om de afaceri din Rădăuţi pe nume Popescu– zis Popică – şi mai mulţi cetăţeni acuzaţi de mărturie mincinoasă. (O.S.)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a prezentat echipa cu care intră în campania pentru Primăria Suceava

Liderii Organizației Municipale PSD Suceava s-au reunit în cadrul unei întâlniri strategice de planificare a …

4 comments

  1. Aceste fapte sunt grave dar reprezinta doar 1% din activitatea ilegala a procurorului Dambu.
    Afaceri mult mai banoase a facut cu primarul comunei Malini – Petru Nistor.
    Pentru ca i-a oferit protectie primarului, acesta si-a luat-o in cap permitandu-si sa-l bata pe fostul sef de ocol, Petru Voda, pe padurarul Vasile Axinte, pe inginerul Corduneanu Petru, pe prof. Laurentiu Veliciasa, pe baciul Grigore Norocel, samd.
    Daca se vrea cu adevarat dreptate interesativa de aceste lucruri si ve-ti avea ce scrie vreo doi ani prin gazeta….

  2. DNA , DRAGA MEA MAI AVEM NEVOIE DE TINE, ZONA ASTA A SUCEVEI ESTE PLINA DE INFRACTORI CU EPOLETI…..NUMAI TU NE POTI SCAPA DE EI .

  3. DNA , DRAGA MEA MAI AVEM NEVOIE DE TINE, ZONA ASATA A SUCEVEI ESTE PLINA DE INFRACTORI CU EPOLETI…..NUMAI TU NE POTI SCAPA DE EI .

  4. imi este scarba de asemenea creaturi . Preli , sper sa platesti cu varf si indesat toate magariile pe care le-ai facut de-a lungul timpului.Acolitii tai de la PF urmeaza si ei in ordinea alfabetica sa raspunda pentru toate potlogariile lor din zona frontierei care ghiceste de cine erau coordonate?……….ce mai sufera acum culicu ,roscan ………………cum mai pot trafica