Deputatul liberal Dumitru Mihalescul solicită susținerea turismul balnear pentru copiii diagnosticați cu boli cronice sau handicap

13/06/19 ora:5:08am

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a depus o interpelare adresată ministrului Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, în care a arătat că deși în ultimii ani sectorul turismului a cunoscut o dezvoltare apreciabilă, infrastructura turistică aferentă turismului balnear și de tratament s-a degradat constant. Deputatul liberal suevean consideră că   persoanele vârstnice și copiii care au nevoie de tratament au tot mai puține posibilități de a opta pentru asemenea deplasări. Mai mult decât atât, pentru copiii cu boli cronice și pentru copiii cu handicap grav sau accentuat nici măcar nu mai există opțiuni de tratament, fie că vorbim despre stațiunile montane sau despre cele situate la Marea Neagră.

În condițiile în care Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție ar trebui să aibă între principalele obiective acordarea unei susțineri ridicate pentru copiii bolnavi, deputatul liberal Dumitru Mihalescul a solicitat de la ministrul Budăi informații privind numărul de copii care sunt oficial în evidențele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție cu boli cronice sau cu handicap, care ar trebui să beneficieze de bilete de tratament în stațiuni balneare. De asemenea, parlamentarul sucevean este interesat și de numărul locurilor special amenajate pentru copii cu boli cronice sau cu handicap disponibile pentru tratament în stațiunile balneare din România, Mihalescul cerând de la Ministerul Muncii și o situație care să reflecte numărul copiilor care au beneficiat de tratament în anii 2015 – 2018 și care este numărul de bilete de tratament pe care Ministerul intenționează să le susțină financiar în anul 2019. (C.A.)