De opt ori mai mulți pasageri la Aeroportul Sucevei în 2019, față de 2016

14/01/20 ora:2:41am

Din cei 430.123 de pasageri procesați, anul trecut, la aeroportul Sucevei, 32.167 sunt cetățeni ucraineni. In martie 2020 Tarom va include cinci noi zboruri spre București, iar WizzAir va păstra și după 29 martie (orarul de vară) cursele low-cost spre Londra – Luton, Roma – Ciampino, Milano – Bergamo, Bologna și Memmingen. Charterele pe perioada estivală sunt, deocamdată, preconizate către Antalya, Bodrum, Hurghada și Monastir  

În anul 2019 s-au procesat 430.123 de pasageri, după ce în anul 2018 Aeroportul ,,ștefan cel Mare” Suceava procesa 353.000 de pasa­geri, iar în 2016 puțin peste 50.000 de pasageri. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, pe baza unei informări oficiale de la conducerea Aeroportului. De altfel, din totalul pasagerilor procesați pe toate cursele, un număr de 32.167 pa­sageri sunt cetățeni ucraineni, ma­re parte din aceștia optând pentru zborurile spre destinațiile externe low-cost din Italia (Milano – ­Ber­ga­mo, Bologna și Roma – Ciampino).

Potrivit sursei citate, ulterior includerii destinației Memmingen și su­plimentării zborurilor către Londra-Luton, numărul pasagerilor pro­ce­­­sați a crescut cu 22 de procente fa­­ță de perioada similară a anului tre­cut.

Pe Aeroportul Suceava operează companiile TAROM și WIZZ AIR din care prima operează 13 zboruri pe săptămână spre București. „Din luna martie a anului 2020 TAROM va include încă 5 frecvențe pe săptămână pe lângă cele deja existente”, a declarat Gheorghe Flutur. Gradul de încărcare la cursele ope­rate de compania TAROM este de peste 80%.

În general, gradul de încărcare la cursele operate de compania Wizz Air este de peste 94%. Compania WIZZ AIR operează zboruri zilnice spre Londra/Luton, cea mai solicitată rută de la Suceava, cu un grad de încărcare de peste 95%, acum cu 9 frecvențe pe săptămână în perioa­da sărbătorilor de iarnă. Mi­la­no/Ber­­gamo, cu 5 frecvențe pe săptămână în această perioadă, este următoarea destinație preferată de pasagerii din aria de captare a Aeroportului, inclu­siv de către pasagerii ucraineni. Por­tofoliul destinațiilor de la Sucea­va este completat de Memmingen (Munchen Vest) cu 3 frecvențe/săptămână în perioada sărbătorilor, Roma – Ciam­pino și Bologna cu 2 frecvențe/săptămână.

„Programul preliminar al zboru­rilor companiei WIZZ AIR pentru sezonul de Vară 2020 la Aeroportul „ștefan cel Mare-Suceava” include: 9 frec­vențe/săptămână – L, M, 2xMi, J, V, S, 2xD pentru Londra-Luton, 5 frecvențe/săptămână – M, Mi, J, S, D pentru Milano-Bergamo, 2 frec­vențe/săptămână – L, Vi pentru Bo­logna, 3 frec­vențe/săp­tămână – M, J, S pentru Roma-Ciampino și 2 frec­vențe/săptămână – L, Vi pentru Memmin­gen/Mun­chen Vest”, se precizează în informarea transmisă de Gheorghe Flutur.

Destinațiile de vacanță au fost foarte populare în sezonul estival 2019, turiștii care au ales  ca punct de plecare Aeroportul ,,Ştefan cel Mare” din Suceava având la dispo­ziție 7 zboruri pe săptămână, în fie­care zi de luni, miercuri, joi, vineri și Duminică, spre litoralul Mării Me­diterane, respectiv Mării Roșii, către des­tinații ca Antalya, Bodrum, Hur­ghada sau Monastir. Programul preliminar pentru sezonul estival 2020 include zboruri charter spre Turcia – Antalya și Bodrum – precum și stațiunea Hurghada din Egipt și localitatea turistică Monastir din Tunisia. (D.P.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. svair 15/01/2020 la ora 2:59 -

    Asta inseamna in medie mail mult de 1000 de calatori procesati pe zi. 8200 pe saptamana? Hai 7500/300 calatori pe cursa = 25 curse pe saptamana. Este cu adevarat posibil?