Dănuț Chidoveț, primarul care și-a propus să schimbe fața învățământului din Dărmănești

16/09/19 ora:5:46am

Nici nu se închide bine un șantier de la o unitate de învățământ, și se deschide un altul. “Nu doar la școli, avem șantiere peste tot. Se muncește intens în comună”, a menționat Dănuț Chidoveț, primarul comunei Dărmănești 

Primarul comunei sucevene Dărmănești, Dănuț Chidoveț, și-a propus să schimbe fața unităților de învățământ, menționând că investiția în educație asigură dezvoltarea comunei în viitor. Drept urmare, nu este unitate școlară care să nu treacă prin ample lucrări de extindere și modernizare.

În comună sunt patru unități de învățământ cu clasele I-VIII, în satele Dărmănești, Măriței, Dănila și Călinești Enache, la toate fiind șantiere. Lucrările de reabilitare a trei școli au fost finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, de aceste modernizări beneficiind școlile din Dănila, Dărmănești și Călinești, acolo unde se realizează lucrări de extindere a grupurilor sanitare, se montează centrale termice și se igienizează spațiile.

Primarul Dănuț Chidoveț nu a neglijat nici grădinițele. Un proiect cu fonduri europene, în valoare de 250.000 de euro, vizează modernizarea grădiniței din satul Măriței iar lucrările la sala de sport din același sat, urmează să înceapă în zilele următoare. “La noi în comună este un șantier continuu. Un șantier pe care l-am deschis în 2008 și de atunci tot lucrăm. Cu cât facem mai mult, cu atât și pretențiile oamenilor din comună cresc și vor tot mai mult. Îi înțeleg dar și ei trebuie să înțeleagă că nu s-a născut încă omul care să le facă pe toate. Îmi doresc să duc toate proiectele începute la bun sfârșit dar vreau să menționez că nu am depus vreun proiect pentru finanțare, la care să nu primesc aprobare”, am aflat de la Dănuț Chidoveț, primarul comunei Dărmănești.

Mereu interesat de soarta noii generații, administratorul acestei comune sucevene investește în educația copiiilor, în amenajarea de spații moderne și sigure pentru derularea procesului de învățământ dar și de petrecere a timpului liber. Au fost inaugurate mai multe spații de joacă în comună, mai precis în satele Dărmănești și Călinești Vasilache, primarul dorind ca fiecare sat să aibă propriul spațiu de joacă pentru cei mici și câte un mini teren de fotbal pentru cei mai mari.

“Au fost date în folosință spații de joacă noi în curtea grădiniței din satul Dărmănești și în centrul satului Călinești Vasilache. Urmează să se înființeze spații de joacă și în satele Călinești Enache, în curtea școlii, în Dărmănești, în curtea școlii din zona Chilibancina și în centrul satului Mărețeia Mică”, a continuat primarul Dănuț Chidoveț, mențio­- nând că învățământul și cultura sunt principalele sale preocupări. (C. R.)