Culmea tupeului țigănesc: Mamele hoților minori din Scheia sună la 112 de fiecare dată când odraslele lor sunt luate la întrebări de polițiști

18/05/17 ora:11:44pm

Laura Oltea Bozomală și Cati Luminița Oltean sună de fiecare dată la 112 și reclamă că fiii lor minori sunt „răpiți” ori de câte ori polițiștii îi prind la furat. Una dintre femei, mama unei copile de 9 ani trimisă mereu  la cerșit în zona Lidl, sună la 112 și spune că fiica e a fost luată de niște persoane într-o mașină, de fiecare dată când polițiștii o ridică pe fetiță și o duc la centrul de primire a minorilor. Cu toate că acești copii au fost prinși de zeci de ori la cerșit sau furat de către polițiști, ca de obicei Direcția de Protecție a Copilului habar nu are de ce se întâmplă și nu intervine în niciun fel

cersetoriMamele minorilor care fură prin Scheia și Suceava îi pun aiurea pe drumuri pe polițiștii suceveni, sunând la 112 și anunțând că odraslele lor ar fi răpite de fiecare dată când polițiștii îi iau la întrebări pentru furturile co­mise sau pentru că stau la cerșit prin intersecții.

La data de 25 aprilie 2017, în jurul orei 19.00, Laura Oltea Bozomală, în vârstă de 47 de ani, din comuna Scheia a reclamat faptul că  fiica sa minoră, Elena B., în vârstă de nouă ani a fost luată de o persoană într-o mașină, în timp ce se afla în parcarea magazinului Lidl, în jurul orei 15.00.

Din declarația reclamantei a re­zultat că fiica sa a mers împreună cu încă doi copii minori de etnie romă din comuna Scheia la „muncă” în parcarea magazinului Lidl pentru a cerși, iar până la ora 18.00 nu și-a făcut griji cu privire la locul unde se află fiica sa, până nu a venit cineva să o anunțe că a fost luată de o mașină din parcarea respectivă.

Laura Oltea Bozomală a anunțat dispariția, dar din verificările făcute a rezultat că, la ora 15.35, minora a fost depistată în parcarea Lidl de că­tre o patrulă a Poliției, în timp ce ape­a la mila publicului, motiv pentru care aceștia au dus-o și internat-o la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgență Suceava, unde a rămas până la data de 26 aprilie 2017. Laura Bozomală a fost amendată de polițiști cu 500 de lei pentru că și-a lăsat nesupravegheat copilului minor. Acesteia i s-a pus în vedere ca pe viitor să supravegheze mai îndeaproape mino­ra și să ia toate măsurile necesare în vederea preîntâmpinării altor evenimente.

La data de 13 mai 2017, la ora 18.30, Poliția comunală Scheia a primit un apel prin 112 din partea lui Cati Luminița Oltean, de 36 de ani, din comuna Scheia, despre faptul că fiul ei, Constantin Gabriel O., de 16 ani, din aceeași localitate, „a fost ră­pit de pe drum”. În urma cerce­tărilor făcute de polițiști a reieșit că în ziua de 13 mai a.c., pe la ora 15.30, în timp ce patrulau pe raza comunei Sche­ia, polițiștii au fost anunțați telefonic de agentul de pază de la SC Truzzi SRL despre faptul că niște persoane de etnie romă sunt la furat într-o hală amplasată în spatele SC Kalman SRL. Patrula s-a deplasat imediat la locul indicat și a pornit în urmărirea unei căruțe, în care erau mai multe bunuri și patru persoane, care se deplasa cu viteză pe un drum agricol. Când autospeciala poliției s-a apropiat la o distanță de circa 100 de metri, un tânăr a sărit din faeton și a fugit peste câmp. Ulterior, acesta a fost prins de polițiști și jandarmi. În jurul orei 18.20, Cati Luminița Oltean a aflat că fiul ei a fost dus la sediul poliției pentru audieri și după cum a declarat în scris, a apelat la 112, spunând că acesta „a fost luat de pe drum de necunoscuți”. Femeia a fost amendată cu 500 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului 112.

Probabil cei de la Direcția ­Ge­­nerală de Asistență Socială și Protecția Copilului nu au habar de ceea ce se întâmplă cu minorii din cătunul de romi din Scheia ori se fac că nu văd cum aceștia sunt trimiși la furat și la cerșit de către părinții lor. (Dănuț ZUZEAC)

 

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Suca 19/05/2017 la ora 19:59 -

  Aloo !De copiii minori raspund parintii lor,se aude? Sau pentru acestia nu este lege ! Un roman daca este prins, politistii gasesc imediat timp sa faca un dosar puternic si sa-i bage la puscarie,voi nu intelegeti ca furatul si cersitul tiganilor din Scheia se transmite din generatie in generatie? Scheienii isi amintesc ca pe dealul din sat erau sapte familii de tigani, de unde sunt restul mai ales ca multi din cei autohtoni au murit sau au plecat in alte localitati? Primarul s-a compromis in fata scheienilor prin hotiile facute si prin faptul ca a triplat numarul tiganilor.Dupa Buhac care a dat jumatate din imasuri actualul a parjolit totul,a vandut oborul cumatrului sau si impreuna cu “Capra Neagra ” au vandut averea scheienilor ! Sa se aplice legea si pentru tigani si pentru primar !!!

 2. florin 19/05/2017 la ora 11:46 -

  “polițiștii au fost anunțați telefonic de agentul de pază de la SC Truzzi SRL”
  Nu mi se pare in regula ca publicati asta. Daca ia bataie acel paznic voi sunteti vinovati.

 3. Eu 19/05/2017 la ora 6:58 -

  Cred ca stie toata lumea unde se sterg tiganii cu aceste amenzi, nu?