Contractul pentru o grădiniță din centrul Sucevei a fost semnat ieri. În doi ani ar trebui să apară altă construcție pe locul celei actuale, care va fi demolată

reportersite
14/11/19 ora:4:20am

Ieri dimineață a avut loc, la Primărie Suceava, semnarea contractului pentru construirea unei noi grădinițe în zona centrală. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu înainte de conferința săptămânală de presă, pe contul de facebook și pe whats app. Contractul a fost semnat cu firma SC Safe Steel SRL Suceava. Potrivit primarului, valoarea contractului este de 2.826.178,98 lei fără TVA, iar termenul de realizare 24 luni. În prezent, la Grădinița „Dumbrava Minunată” de pe Dobrogeanu Gherea funcționează două grupe de preșcolari. Noua grădiniță va găzdui 60 de copii, organizați în 3 grupe. Noua grădi­niță urmează să fie construită pe actualul amplasament al grădiniței „Dumbrava Minunată”, de pe str. Constantin Dobrogeanu Gherea, clădirea grădiniței actuale urmând a fi dărâmată, potrivit precizărilor primarului. „Copiii de acolo vor fi mutați la Seminarul Teologic, pentru că așa aparține din punct de vedere bugetar. Este o grădiniță în subordinea Seminarului Teologic și ca atare am discutat cu cei din conducerea de acolo și mutăm grupele de copii așa încât să putem emite ordinul de începere a lucrărilor. Din păcate nu am avut un teren mai mare pentru a construi o grădiniță mai mare”, a spus Ion Lungu. El a reiterat că, inițial, demersul municipalității sucevene era în vederea construirii unei grădinițe noi în cartierul Obcine, pe locul unui mic părculeț din curtea școlii Ion Creangă.

Edilul a precizat că din cauza unei manipulări, a apărut un scandal cu o parte din cadrele didactice de la unitatea de învățământ respectivă, motiv pentru care nu s-a mai putut amenaja grădinița nouă în Obcine și demersul a fost îndreptat în sensul finanțării lucrărilor la o grădiniță din Burdujeni – sat și la aceasta din centrul Sucevei. (D.P.)