Thursday , April 25 2024

Continuă demersurile pentru ansamblul rezidențial din spatele liceului Ştefan cel Mare

Ansamblul rezidențial „Ştefan cel Mare” este conceput a fi realizat pe două zone, una situată în spatele Colegiului Național „Ştefan cel Mare”, cu acces de pe strada Dragoș Vodă și de pe strada Armenească, iar o altă zonă pe suprafața actuală a autogării, în cazul acesteia urmând a se realiza accesul și de pe strada Petru Rareș. Ansamblul respectiv va avea trei blocuri turn (două în spatele liceului și unul pe terenul autogării) cu maxim opt etaje, dar și blocuri cu numai trei etaje. Vor fi amenajate spații de parcare auto atât în subteran, cât și suprateran, în total fiind 184 de locuri 

1 – Liceul “Ştefan cel Mare”, 2 – Biserica Armenească; 3 – Zona în care se află acum Autogara, 4 – Turnul “Civica”, 5 – Cinematograful “Modern”

Primăria Municipiului Suceava a anunțat publicul interesat, într-o postare de ieri pe site-ul instituției, despre inten­ția de adoptare a proiectului de hotărâre cu privire la Planul Urbanistic Zonal și Regulamentul de urbanism aferent inițiat pentru construirea ansamblului rezidential Ştefan Cel Mare cu funcțiuni complementare și dotări aferente, pe terenuri proprietăți private,  situate în intravilanul municipiului Suceava, strada Dragoș Vodă nr. 4, strada Armenească nr. 9, 11, 13, 15 și strada Vasile Alecsandri nr. 7. Anunțul Primăriei este în ideea ca acei interesați să poată trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind  proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, la Registratura generală a Primăriei municipiului Sucea­va, în termen de 10 zile calendaristice „de la data publicării anunțului în ziar”. Solicitanți sunt firma GENERAL CONSTRUCT SRL, Parohia Sfântul  Nicolae, firma ADOTRAVEL COMPANY  SRL – inițial proprietar pe te­renul și clă­di­r­ea autogării era so­­cie­tatea Transporturi Auto SA – și soții Croitoru Gheorghe și Lina.

Ansamblul rezidențial „Ştefan cel Mare” este conceput a fi realizat pe două zone, una situată în spatele Colegiului Național „Ştefan cel Mare”, cu acces de pe strada Dragoș Vodă și de pe strada Armenească, iar o altă zonă pe suprafața actuală a autogării, în cazul acesteia urmând a se realiza accesul și de pe strada Petru Rareș, o variantă fiind amenajarea unui sens giratoriu.

Lucrările de amenajare a circulației rutiere și pietonale, precum și alte lucrări care se vor realiza pe domeniul public al municipiului Suceava, se vor face pe cheltuiala beneficiarilor, în baza unui contract de asociere aprobat de Consiliul Local al municipiului Suceava.

Printre altele, ansamblul respectiv va avea trei blocuri turn (două în spa­tele liceului și unul pe terenul auto­gării) cu maxim opt etaje, dar și blo­curi cu numai trei etaje. Vor fi amenajate spații de parcare auto atât în subteran, cât și suprateran, în total fiind 184 de locuri. Cele trei blocuri turn vor fi amplasate și realizate de așa manieră încât să confere o mai bună încadrare în peisaj cu actualul bloc turn „Civica”.

„Oportunitatea acestui proiect de hotărâre este motivată de necesitatea de a reglementa din punct de vedere urbanistic o zonă privind: regimul de cons­­truire, funcțiunea zonei, înălțime ma­­ximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materiale admise, organizarea circulației și acceselor, spații verzi amenajate, locuri de parcare”, se arată în nota de fundamentare.

Conform referatului de aprobare, totalul zonei studiate prin PUZ-ul respective este de 17.145 mp, cu tot cu suprafața zonei de drumuri și amenajări pentru circulația publică. Suprafața măsurată pe care ar urma să fie rea­lizate construcții, pe terenuri proprietăți private, este de 9829 mp, însă conform sursei citate suprafața din acte este de 9637 mp. (D.P.)

 

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …

No comments

  1. Cum poti sa construiesti blocuri turn in zona aia? Accesul auto pe unde o sa se faca? Tot pe stardutele alea care sunt deja super aglomerate? Chiar nu exista in Suceava arhitecti responsabili? Chiar totul se rezuma doar la a executa dorintele rechinilor imobiliari?