Thursday , April 18 2024

Consilierii locali au votat. Municipiul Suceava poate candida pentru titulatura de "capitală culturală europeană"

Ieri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local s-a decis ca procedura pentru depunerea proiectului să se demareze. In vederea acestui fapt, CL Suceava a aprobat şi grupul de lucru care se va ocupa de strategia culturală pe termen lung. Până în prezent, din acest grup fac parte şase membri, dintre care doi sunt reprezentanţi ai Primăriei municipiului Suceava

consiliul local [1600x1200]

Municipiul Suceava se pregăteşte să candideze pentru a obţine titulatura de “capitală culturală europeană”, după ce, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local ce s-a desfăşurat ieri la Primăria municipiului Suceava, consilierii locali suceveni au aprobat proiectul de hotărâre privind demararea procedurilor de întocmire a documentaţiilor necesare pentru depunerea candidaturii municipiului Suceava la procedura de selecţie în vederea obţinerii titlului de “Capitală Europeană a Culturii 2021”.
In vederea pregătirii proiectului s-a aprobat constituirea unui grup de lucru care va elabora “Strategia culturală pe termen lung a municipiului Suceava”, pe care o va depune în vederea aprobării Consiliului Local până la data de 30 septembrie 2015. Conform hotărârii de Consiliu Local şi a listei deschise pe care s-au înscris, din grupul de lucru fac parte următorii suceveni: preotul Remus Justinian Cojocar, Mihai Pânzaru PIM, directorul Bibliotecii “I.G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuş şi Serban (Bobby) Stroe, organizatorul festivalului “Blues Confusions”. De partea tehnică a proiectului se vor ocupa doi reprezentanţi ai Primăriei Suceava, după cum urmează: Alina Derla, de la cabinetul primarului şi Răzvan Marcu, de la compartimentul de cultură. “Această comisie poate fi completată ulterior, în baza cererilor venite din partea doritorilor, a oamenilor apolitici, care va fi validată printr-o şedinţă de Consiliu Local”, a precizat viceprimarul municipalităţii sucevene, Lucian Harşovschi.
Până la aprobarea proiectului, au apărut diferite discuţii între consilierii locali suceveni, printre care şi un amendament propus de consilierul Vasile Mocanu. Amendamentul, respins, de altfel, prevedea amânarea şi refacerea proiectului.
“Termenul este foarte scurt, nu poţi face în zece săptămâni fără un plan de lucru, fără responsabili pentru fiecare punct. Este evident că nu se poate face. Eu mă simt manipulat, când mă puneţi să semnez pentru un grup de lucru. Consider că această hotărâre este menită să îngroape proiectul şi propun amânarea”, a precizat consilierul local Vasile Mocanu.
Prezent în sală, deputatul Alexandru Băişanu a încercat de mai multe ori să ia cuvântul, însă fără succes, consilierii locali nedându-i dreptul la replică. Astfel, după mai bine de jumătate de oră de aşteptări, aproape la finalul şedinţei, deputatul Alexandru Băişanu a părăsit sala.
Independent de disputele politice care au deviat de la subiect, proiectul de hotărâre privind demararea procedurilor de întocmire a documentaţiilor necesare pentru depunerea candidaturii municipiului Suceava la procedura de selecţie în vederea obţinerii titlului de “Capitală Europeană a Culturii 2021” a fost aprobat, urmând a se face tot posibilul pentru ca municipiul Suceava să participe la concurs. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Camion și remorcă în valoare de 60.000 de euro, confiscate de polițiști în urma interceptării unui transport ilegal de lemn

De asemenea, au fost confiscați și peste 23 m.c. gater buștean, în valoare de cca. …

2 comments

  1. Atat e de mare ca in afara nu s-a prea auzit de el. Din vina noastra, a celor care vrem capitale culturale ca sa tragem bani in primul rand, nu renume, cum ar fi normal.

  2. Porcărie! Are șanse Suceava să fie capitală culturală când n-o să mai fie papa catolic! Nu mai bine făceau ăștia un proiect ca să repare odată cum trebuie cea mai mare statuie ecvestră din țară și care se află la Suceava și care îl simbolizează pe cel mai mare dintre români?