Thursday , May 2 2024

Conducerea Spitalului Judeţean încearcă reorganizarea UPU

urgente [800x600]

Din cauza numărului mare de prezentări, activitatea medicală a fost oarecum blocată în ultima perioadă. Vor fi reorganizate circuitele şi regândite turele pentru personalul medical 

Din cauza numărului mic de paturi din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, s-a blocat oarecum activitatea medicală din ultima perioadă şi implicit s-au mărit timpii de aşteptare pentru pacienţi. Din aceste motive, conducerea spitalului sucevean se gândeşte la reorganizarea Serviciului de Primire Urgenţe, în condiţiile în care, în ultimii 2 ani numărul de pacienţi care se prezintă acolo zilnic a ajuns la peste 300. Prin urmare, pe lângă problema personalului insuficient, a intervenit şi problema spaţiului insuficient pentru derularea activităţii în condiţii bune. Directorul medical al spitalului, doctorul. Tiberius Brădăţan, spune că se iau în calcul mai multe variante, dar cele mai la îndemână ar fi reorganizarea circuitelor şi regândirea turelor. Totodată, se va apela şi la înţelegerea bolnavilor. “Noi nu ne desfăşurăm activitatea după principiul «primul venit, primul servit» şi tocmai din acest motiv au fost şi pacienţi care au fost nevoiţi să aştepte mai mult decât de obicei pentru a fi consultaţi”, a declarat directorul medical al spitalului sucevean, doctorul Tiberius Brădăţan. Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava beneficiază de un număr de nouă paturi, dintre care doar unul este pentru urgenţe pediatrice, patru paturi sunt pentru cazurile grave ce necesită resuscitare, iar alte patru paturi sunt destinate triajului pacienţilor. “Mai sunt şase paturi în salonul pentru tratament şi mai beneficiem şi de un număr de 16 tărgi care vor fi folosite la nevoie”, a completat doctorul Tiberius Brădăţan. La Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava sunt angajaţi în momentul de faţă 11 medici urgentişti şi trei generalişti, aceştia din urmă lucrând cu jumătate de normă.
“Pentru ca acest departament să funcţioneze la parametri optimi ar mai fi nevoie de încă şase medici urgentişti angajaţi cu normă întreagă”, a declarat doctorul Tiberius Brădăţan, director medical al Spitalului Judeţean Suceava. Serviciul de urgenţe şi-a început activitatea, în anul 2000, cu 36.000 de prezentări şi a ajuns să încheie anul trecut cu peste 85.000 de prezentări. (Cristina RUSTI)

Vezi si

USV a scos la concurs șapte locuri de muncă auxiliare

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a scos la concurs, în această perioadă, șapte locuri …