Friday , April 19 2024

Comisiile de specialitate s-au constituit în Consiliul Județean

Deocamdată parțial, pentru că PSD nu a acceptat la început comisia pentru agricultură, pentru că nu are specialișți în domeniu. A vrut în schimb comisiile de buget și de urbanism unde, a susținut fostul președinte al Consiliului Județean, acum consilier, Ioan Cătălin Nechifor, pesediștii județeni s-ar pricepe mai bine. Noul președinte al CJ, Gheorghe Flutur, le-a reamintit că în deliberativul județean, PNL are 21 de consilieri, iar PSD doar 16 și a făcut apel la o atitudine constructivă în interesul județului. Nechifor, secondat de colegul său de partid Doru Ioan Cușnir, au mai căutat pe parcursul ședinței nod în papură, dar în final au votat unamim propunerile prezidiului  

consiliu judetean 24 iunie 2016


Partea a doua a constituirii Consiliului Județean Suceava, amânată pentru ieri dimineață la ora 10.00, a oferit în prima parte a evenimentului, un prilej bun pentru consilierii PSD pentru a-și manifesta personalitatea. Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, lider al grupului PSD din deliberativul județean sucevean, a invocat, succesiv mai multe puncte de vedere. Acțiunea sa a fost susținută și de liderul, cum a părut “de facto” al social democraților din județul Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir. Chestiunile de procedură au fost clarificate  și atunci când s-a trecut la vot, cei 37 de consilieri județeni au votat în unanimitate pentru toate propunerile venite din partea conducerii Consiliului Județean, avizate pentru legalitate de secretarul CJ Suceava.
Consilierii județeni PSD, în număr de 16, prin vocea consilierului Dan Ioan Cușnir, au cerut să se stabilească dacă convocarea de ieri a consilierilor județeni înseamnă o ședință separată ori o continuare a celei de constituire, de acum două zile. După ce acest lucru s-a clarificat, consilierul județean Ioan Cătălin Nechifor a pus în discuție un subiect delicat. Astfel, Partidul Național Liberal, a oferit PSD-ului președinția comisiei pentru agricultură.  Doar că PSD nu are în Consiliul Județean sucevean specialiști pe agricultură, dar are consilieri pregătiți să preia atribuții în comisiile de buget și de urbanism.
Ca atare, s-a purtat o polemică de mică intensitate, în cadrul căreia Nechifor i-a amintit lui Flutur că a fost îngăduitor cu PDL, iar Gheorghe Flutur a pus în vedere consilierilor PSD că a oferit acestora una dintre cele mai importante comisii ale Consiliului Județean Suceava. Cătălin Nechifor a anunțat că PSD nu are nevoie de președinția acestei comisii, lăsând la dispoziția CJ  să aprecieze. Ici – colo, consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a mai introdus câte o atitudine politică în plen pentru a determina reacții din partea adversarilor politici. Au apărut și acestea, în cele din urmă, venite din partea universitarului Radu Pentiuc, care a făcut un apel la civilizație și la întoarcere la cei șapte ani de acasă, dar și la studiile superioare pe care fiecare dintre membrii Consiliului Județean Suceava și le-au asumat prin CV-ul depus anterior. Votul a decurs ulterior  în mod unanim, atât consilierii PNL, cât și cei din partea PSD fiind de acord cu felul în care au fost constituite comisiile de specialitate din Consiliul Județean. Spre finalul întâlnirii aleșilor județeni de ieri dimineață, după ce s-a votat tot ce trebuia votat, Ioan  Cătălin Nechifor a dorit lămuriri suplimentare pentru o serie de documente care au fost puse pe masa consilierilor. Secretarul Consiliului Județean, Petru Tănasă a trebuit să explice  că este vorba despre formulare pe care consilierii județeni le vor studia și ulterior le vor semna sau nu. In primul rând, în setul de documente pus la dispoziția consilierilor județeni Suceava, au fost solicitările privind declarația pe proprie răspundere de colaborare sau nu cu Securitatea pe vremea regimului comunist, până în 1989.
Membrii comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean. Sefii vor fi stabiliți ulterior
Prezentăm în continuare  componența comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Suceava, așa cum a fost votată în ședința de ieri a Consiliului Județean, cu precizarea că în prima ședință ordinară se va stabili care sunt consilierii ce vor completa comisia pentru agricultură.
Potrivit horărârii oficiale, au fost organizate un număr de  6 comisii de specialitate pe domenii de activitate ale Consiliului Județean Suceava, după cum urmează:
Comisia pentru studii, programe, prognoze, buget-finanțe, societăți comerciale, regii autonome și servicii; Comisia pentru agricultură, silvicultură, cadastru și protecția mediului; Comisia pentru organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, culte, protecția monumentelor istorice, administrarea domeniului public și privat; Comisia pentru tineret, sport, turism, colaborare cu organizații neguvernamentale, cu românii de peste hotare, relații externe și afaceri europene; Comisia pentru învățământ, cultură, cercetare științifică, sănătate, protecție socială și protecția copilului; Comisia pentru administrație publică locală, juridică, de disciplină, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.
După vot și discuții de genul celor mai sus amintite, s-a stabilit componența acestor comisii în felul următor:  Comisia pentru studii, programe, prognoze, buget-finanțe, societăți comerciale, regii autonome și servicii: Bădeliță Ioan, Barbu Sorina, Culipei Laura – Cătălina, Harja Gabriel Gheorghe, Vîrvara Gavril, Nichitean Vasile Brîndușel, Nechifor Cătălin – Ioan în comisia de bază, alături de  Cadariu Constantin- Daniel, Guliciuc Dorel, Moraru Ioan, Salar Eugen, Tofan Vasile, Sticleț Simion, Cușnir Ioan-Dan și Iordache Virginel.
In Comisia pentru agricultură, silvicultură, cadastru și protecția mediului, în comisia de bază au fost aleși  Guliciuc Dorel, Gavril Ursescu, Cristian Cuciurean, Dumitru Dumitru și Gheorgje Monoranu. Precum am spus, aici ar fi trebuit să fie 7 consilieri. Două locuri au rămas neocupate pentru că reprezentanții PSD din CJ au spus că nu au specialiști în domeniu. Situația se va clarifica la prima ședință ordinară de Consiliu Județean din noua legislatură.
Comisia pentru organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, culte, protecția monumentelor istorice, administrarea domeniului public și privat va fi formată din  Moraru Ioan, Slevoacă Doru Gavril ,Gafencu Mișu, Grozavu Mihai în comisia de bază, alături de Apetrii Gheorghe, Culipei Laura – Cătălina,   Dominte Radu, Titianu Tudorel – Constantin, Ursescu Gavril,  Mihai Gabriela și Bosancu Niculai.
Comisia pentru tineret, sport, turism, colaborare cu organizații neguvernamentale, cu românii de peste hotare, relații externe și afaceri europene va fi formată din  Plăcintă Tudor, Titianu Tudorel – Constantin,  Juravle Marius – Vasile,  Bosancu Niculai, Pintilei Oana – Elena în comisia de bază precum și în completare, de consilieri județeni Andriescu Rodica, Rădulescu Alexandru, Nichitean Vasile Brândușel.
Comisia pentru învățământ, cultură, cercetare științifică, sănătate, protecție socială și protecția copilului va avea în structura de bază pe Pentiuc Radu, Andriescu Rodica, Cadariu Constantin – Daniel, Mihai Gabriela,  Rădulescu Alexandru,  Iordache Virginel. Echipa comisiei este completată de Bădeliță Ioan,      Harja Gabriel Gheorghe,  Slevoacă Doru Gavril, Vîrvara Gavril, Cuciurean Cristian și   Monoranu Gheorghe.
Comisia pentru administrație publică locală, juridică, de disciplină, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești va fi formată în comisie de bază din Tofan Vasile, Dominte Radu, Salar Eugen, Cișnir Ioan Dan, Sticleț Simion. Ei vor putea conta pe sprijinul lui  Juravle Marius – Vasile,  Pentiuc Radu – Dumitru,  Plăcintă Tudor, Pintilei Oana Elena,  Gafencu Mișu și  Dumitru Dumitru. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …