Friday , March 29 2024

CL Suceava l-a mandatat pe primarul Ion Lungu să facă demersuri pentru ca sediul APM să fie transformat în grădiniţă

După multe discuţii, care au durat peste o oră, şi la care unele persoane, între care liberalul Neculai Barbă şi-au ieşit din fire, proiectul propus de şapte consilieri ai PNL a trecut cu votul a 13 din cei 22 de consilieri locali prezenţiConsiliu local - 17 dec 2014 - 1 [800x600]


Liberalii au reuşit să îşi impună, ieri, în Consiliul Local, proiectul pe care l-au pus în discuţie de mai multă vreme cu privire la mandatarea primarului Ion Lungu pentru a face demersuri în vederea înfiinţării unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Obcine, în sediul actual al Agenţiei de rotecţie a Mediului. După multe discuţii care au durat peste o oră şi la care unele persoane, între care liberalul Neculai Barbă şi-au ieşit din fire, dar şi alţi aleşi locali nu au fost departe de acest lucru, proiectul propus de şapte consilieri ai PNL a trecut cu votul a 13 din cei 22 de consilieri locali prezenţi. De ambele tabere s-au spus câteva lucruri exagerate, dar şi unele adevăruri supărătoare. Pe de o parte, celor din PNL – însă trimiterea a fost de fapt spre fostul PDL, înglobat acum în PNL – li s-a reproşat că în mandatul precedent au avut majoritate absolută şi timp de patru ani nu au făcut niciun efort sau demers să preia municipalitatea sediul APM ca să facă acolo o grădiniţă, sediu care oricum este greu de obţinut de la Ministerul Mediului şi, în atare condiţii, cei de la PSD au venit cu amendamentul ca primarul să fie mandatat la modul general să găsească soluţii pentru a face o grădiniţă în Obcine şi nu doar în sediul APM. Niculai Barbă a sărit ca ars, ridicând tonul cum numai Ovidiu Donţu (în mandatul actual de senator, în mandatul trecut consilier local) o mai făcea, motivând că prin acest amendament se schimbă complet proiectul. S-a cerut o pauză de consultări, iar Niculai Barbă a avansat varianta extremistă de a retrage proiectul, dezavuată şi de unii colegi de-ai săi. După pauza de consultări a urmat din nou un mic scandal, dar s-a trecut la vot şi numai zece consilieri locali au votat pentru amendamentul celor de la PSD – şapte social democraţi alături de independenţii Costel Tătăranu, Daniel Ungurian şi Corneliu Vornicu, şapte voturi fiind împotrivă, iar cinci abţinându-se. A fost peste aşteptările liberalului Lucian Harşovschi – portavocea grupului PNL, care estima că amendamentul va întruni 11 voturi pentru, nu 10. S-a trecut apoi la votarea proiectului în forma propusă, unii liberali având oarece emoţii că nici în forma aceasta nu va trece proiectul pentru că deşi 12 nu au fost de acord cu amendamentul PSD, cinci s-au abţinut. Totuşi, surpriza a fost nu doar că toţi cei cinci care s-au abţinut de la votarea amendamentului PSD au votat pentru proiectul PNL, ci şi unul dintre cei care au fost pentru amendamentul PSD a votat şi în favoarea proiectului PNL. Este vorba de independentul Daniel Ungurian care a considerat că proiectul PNL nu este rău, în principiu, deşi ar fi fost mai potri-vit amendamentul PSD.
Demn de menţionat a fost atitudinea diplomată a primarului Ion Lungu care a lăsat să se înţeleagă că nu se dezice de ideea exprimată de unii liberali cum că pentru aface demersuri la Ministerul Mediului ar fi mai potrivit un proiect de hotărâre al Consiliului Local cu un mandat expres în acest sens, nu un proiect cu un mandat general pentru a identifica un spaţiu propice unei grădiniţe. Primarul are obligaţia ca în maxim 90 de zile să vină cu un răspuns clar în faţa Consiliului Local, în legătură cu aceste demersuri. De asemenea, tot primarul Ion Lungu a menţionat că o posibilă soluţie pentru amenajarea grădiniţei este pe un spaţiu care aparţine de Scoala “Ion Creangă”, nefiind neapărat varianta vehiculată de liberali cu Piaţa ICHIM. (D.P.)

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …