Cinci infracțiuni, între care și deținere de droguri, sesizate de jandarmi în cinci zile

20/06/19 ora:12:04am

În perioada 14-18 iunie a.c., jandarmii suceveni au întocmit actele de sesizare privind săvârșirea unui număr de 5 infracțiuni – contrabandă, deținere de droguri de risc și loviri sau alte violențe. Asta în condițiile în care, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, în intervalul de timp men­ționat, activitatea jandarmilor suceveni a avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice, sportive și religioase. „Echipajele de jandarmi au acționat pentru prevenirea apariției unor incidente sau stări tensionate în timpul acestor manifestări, dar și pentru depistarea persoanelor care săvârșesc fap­te contravenționale sau penale. Totodată, jandarmii au acționat în cadrul dispozitivelor de menținere a ordinii publice organizate în coo­pe­rare cu Inspectoratul de Poliție Județean Su­ceava în localitățile în care funcționează structuri de jandarmerie”, se arată în comunicatul transmis de Compartimentul Informare și Relații Publice al IJJ Suceava.

De asemenea, conform sursei citate, jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu polițiștii la un număr de 11 apeluri efectuate prin SNUAU 112 și au aplicat un număr de 53 de sancțiuni contravenționale în ­va­loare de 9650 lei. Majoritatea sancțiunilor au vizat nerespectarea regulilor de conviețuire socială și liniștea publică, dar au fost înregistrate și patru situații referitoare la nerespectarea regu­lilor privind desfășurarea activităților comerciale, nouă în legătură cu organizarea activităților de picnic, cinci referitoare la pescuit sau una privind desfășurarea manifestărilor sportive.

Posturile de jandarmi montane din locali­tățile Gura Humorului, Frasin, Sucevița, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Broșteni au desfășurat activități preventive și de informare a turiștilor pe traseele turistice, în zona unităților de cazare și a locurilor de agrement, fiind pregătite să intervină în situații de urgență, dar și în cazul constatării unor abateri de la respectarea legislației de mediu și a normelor privind ariile și rezervațiile natural protejate. (D.P.)