Chirurgia oncologică și introducerea procedurilor de radioterapie, prioritățile noului director medical al Spitalului Județean

17/01/19 ora:1:51am

Endocrinologia, chirurgia vasculară și cardiologia intervențională sunt alte direcții pe care noua conducere le are în vedere pentru dezvoltare. Ortopedul Mircea Macovei a preluat în mod oficial poziția de director medical al celei mai mari unități spitalicești din județ

Începând de ieri, Spitalul Județean Suceava are un nou director medical, în persoana medicului ortoped Mircea Macovei. Acesta a declarat ieri în cadrul unei conferințe de presă că prioritățile pentru acest an sunt chirurgia oncologică și introducerea procedurilor de radioterapie, chirurgia vasculară, cardiologia intervențională, ortopedia, chirurgia plastică, endocrinologia și înființarea compartimentului de arși. “Un rol important va avea introducerea procedurilor radioterapice în noul centru care se va dezvolta aici”, a declarat Mircea Macovei. Totodată, endocrinologia va fi un domeniu pe care se va pune accent, având în vedere că Suceava este o zonă cu probleme tiroidiene multiple. În ceea ce privește chirurgia vasculară se va avea în vedere problema insuficienței venoase cronice, cu rezolvare atât pe cale clasică, cât și modernă, dar și a arteriopatiilor și se va dezvolta chirurgia sânului și a tiroidei.

Noul directorul ­me­dical al Spitalului Județean Suceava a menționat că se are în vedere și dezvoltarea cardiologiei intervenționale din fonduri proprii ale unității, în condițiile introducerii noului angiograf, iar legat de ortopedie, acesta a completat că va dezvolta prin buna colaborare cu medicii din Austria, a artoplastiei articulațiilor mari, dar și a fracturilor de bazin care nu se făceau la Suceava. De asemenea, SJU Suceava va susține dezvoltarea compartimentului de chirurgie plastică, prin crearea unei infrastructuri superioare și a unui compartiment de arși. “Vom solicita șefilor de secție direcții proprii de dezvoltare, încercând susținerea lor ulterioară”, a completat directorul medical Mircea Macovei.

 

Dr. Macovei a fost prezentat de managerul Vasile Rîmbu ca făcând parte dintre medicii din ”garda tânără”, dintre cei peste 125 de medici angajați în ultimii zece ani. “Ei sunt majoritari, iar un medic provenit din rândul lor va avea autoritatea necesară progresului pe care noi îl dorim cu toții atât de mult”, a declarat managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu. (Cristina RUŞTI)