Cherestea în valoare de peste 58.000 de lei, reținută de polițiști și de Garda Forestieră, în urma unei razii la Cârlibaba

reportersite
13/06/19 ora:4:00am

Marți, 11 iunie, Poliția munici­piului Vatra Dornei a dispus organizarea unei razii, în cadrul căreia s-a planificat efectuarea unui control la instalația de debitat material lemnos ce aparține unei firme cu punct de lucru din comuna Cârlibaba.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, împreună cu reprezentanții  Gărzii Forestiere Suceava s-au deplasat la punctul de lucru din satul Iedu, locul Juravlea, comuna Cârlibaba, în apropierea instalației de debitat, pe un teren neîmprejmuit care nu aparține societății, unde au identificat o cantitate de cherestea despre care sunt date că provine de la socie­tatea ce urma să fie verificată.

Cheresteaua a fost inventariată de perso­nalul Gărzii Forestiere Suceava, stabilindu-se că este în volum de 91,14 mc, cu o valoare de 58.238,46 lei.

În cauză s-a dispus reținerea în vederea stabilirii provenienței a întregii cantități de ­che­restea, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Cârlibaba.

Urmează să se efectueze controlul la punctul de lucru ce aparține firmei în cauză, în ­ve­derea clarificării provenienței materialului lemnos identificat pe terenul din apropierea punctului de lucru al societății. (O.S.)