Cetățeni amenințați cu bătaia și scoși cu poliția de la o adunare convocată de primarul din Milișăuți, pentru o “discuție privind probleme de interes pentru localitate”

reportersite
24/02/20 ora:7:50am

Primarul Mircea Laurus a convocat cetățenii la o dezbatere, dar se pare că au avut acces doar cei apropiați de conducerea Primăriei. Chiar dacă era menționat scopul întâlnirii, acela de a analiza problemele localității, primarul a vrut să-și dezvăluie planurile sale numai celor agreați de el. De fapt, Laurus  i-a chemat pe apropiații săi la întâlnire ca să le spună că nu mai candidează pentru un nou mandat de primar  

image description

Primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus, a convocat, printr-un anunț, cetățenii la o dezbatere având drept scop analiza problemelor comunității. “Am onoarea de a vă invita sâmbătă, data de 22 februarie, ora 13.00, la Sala de sport a orașului Milisăuți, pentru a discuta unele probleme de interes pentru localitatea Milisăuți. Vă rog să dați curs acestei invitații, deoarece se impune o analiză obiectivă a problemelor cu care se confruntă localitatea în momentul de față și soluțiile cele mai bune le putem găsi doar împreună, prin discuții cu gospodarii acestei localități”, a menționat primarul Mircea Laurus în respectivul anunț afișat în localitate.

Cu toate că în invitație nu se menționează numele celor agreați, dimpotrivă, se pare că se adresează tuturor locuitorilor, în sala respectivă au avut acces doar susținătorii conducerii Primăriei, restul fiind scoși cu ajutorul polițiștilor și chiar amenințați cu bătaia de către apropiații primarului. “Am îndrăznit și eu să mă prezint, ca cetățean al localității, pentru că îmi pasă de bunul mers al localității noastre. Nu am fost primit. Primarul a sunat la 112 și a venit poliția, deși sala aparține domeniului public. Nu am făcut scandal, deși am fost amenințat de primar că imediat vin mai mulți oameni și “îmi arată ei”. A fost poliția de ne-a luat datele și le-am spus că a fost un apel abuziv și ar trebui pedepsit”, a povestit Mircea Daniliuc, unul dintre cetățenii scoși cu Poliția de la ședința organizată de Primăria Milișăuți.

Se pare însă că primarul Laurus nu a dorit să găsească, împreună cu cetățenii, soluții la problemele comunității pe care o conduce, ci a dorit să se găsească soluții la propriile sale probleme, după cum chiar el a declarat. “Au fost niște indivizi care au încercat să bulverseze ședința și am chemat poliția. Am vrut să anunț cetățenii că nu mai îmbrac haina politică și că nu voi mai candida pentru un alt mandat. Acesta a fost scopul întâlnirii”, a declarat primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus. (Cristina RUŞTI)