Tuesday , April 23 2024

Celebrul mesaj anti-PSD a apărut pe harta Waze sub forma unei păduri, la marginea Sucevei

Lângă străzile George Coșbuc și Apeductului a “răsărit”, pe harta GPS din Waze, o pădure cu mesajul anti-PSD, același de pe cunoscuta plăcuță de înmatriculare și din multe alte locuri găsite de unii români inventivi. Un mesaj asemănător a fost postat pe Waze și pe harta municipiului Iași. Un responsabil al aplicației a declarat că “pădurea” de la marginea Sucevei a fost deja ștearsă din sistem

UE PSD
Mesajul care putea fi văzut ieri pe hărțile Waze. FOTO: HotNews

Protestul față de PSD a urcat la un al nivel: șoferii utilizatori ai cunoscutei aplicații Waze au putut să vadă ieri celebrul mesaj obscen anti PSD direct pe harta de navigare rutieră, sub forma unei păduri la marginea munici­piului Suceava, lângă străzile George Coșbuc și Apeductului, în apropiere de lunca Sucevei. Așa cum se poate observa în captura alăturată, litera M este urmată de stelele care reprezintă Uniunea Europeană (UE).

 După ce un mesaj a apărut pe Waze, tot sub forma unei păduri și lângă harta municipiului Iași (de această dată cu toate literele care conțin “salutul” anti-PSD), HotNews.ro a aflat modul în care “râul, ramul” au ajuns să “dușmănească” partidul care guvernează România.  Hăr­țile GPS din Waze pot fi editate de utilizatori, iar apoi apro­­bate/moderate de un ­edi­tor cu un rang mai înalt. To­tuși, dacă un utilizator a mai editat locuri pe hartă (minimum 10), iar toate au fost apro­­­bate, acesta va putea adău­­­­­ga elemente noi fără aprobare, a explicat Paul Dorneanu, unul din cei 4 editori cu cel mai înalt rang pe Waze din Ro­mânia, pentru HotNews.ro. Potrivit lui, pădurea sub forma mesajului anti-PSD a fost deja ștearsă din sistem.

Waze permite utilizatorilor să editeze doar zonele prin care au fost și unde au utilizat aplicația.

Nickname-ul utilizatorului care a editat harta Waze este “doicai”, contul său fiind în prezent blocat, a menționat Paul Dorneanu.

Dacă unui utilizator i-au fost respinse în repetate rânduri modificările aduse hărții, acestuia îi este suspendat contul. Şi Google Maps a avut astfel de probleme în trecut.

Aplicația Waze este gratuită atât pe sistemul de operare Android, cât și pe iOS și este disponibilă în 40 de limbi. Waze este o companie ce a luat naștere în anul 2006 în Israel, sub numele de FreeMap Israel, iar în iunie 2013 a fost cumpărată de Google pentru suma de aproximativ 1 miliard de dolari.

“Waze este construit de o comunitate globală de editori responsabili cu actualizarea și întreținerea aplicației. Deși avem încredere în editorii noștri pentru a se asigura că harta este exactă, este posibil — deși foarte rar — ca o persoană să introducă informații false. În acest caz, comunitatea noastră ne-a avertizat cu privire la informații false pe harta românească: acest lucru a fost eliminat de atunci și cel responsabil nu mai poate edita hărțile Waze”, au declarat reprezentanții Waze pentru HotNews. (T.A.)

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …