Cele mai multe înmatriculări în Suceava sunt pentru mașini mai vechi de cinci ani

20/04/18 ora:8:47am

Numărul solicitărilor de înmatriculare a vehiculelor se menține în trend ascendent inmatriculari suceava1

Mașinile vechi continuă să rămână în topul preferințelor conducătorilor auto suceveni, aceasta fiind una din explicațiile cozilor care sunt încă la Serviciul de Înmatriculări. Ceea ce este interesant ar fi, între altele,  faptul că în comparație cu trimestrul I din anul 2017, evaluarea activității de înmatriculare vehicule și autorizare provizorie arată creșteri de circa 12% la operațiunile de primă înmatriculare și de aproape 50% la numărul ­radie­rilor din circulație.

„Se constată că se menține trendul ascendent în ce privește solicitările de înmatriculare atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice și faptul că, în continuare, din numărul total al autovehiculelor înmatriculate ponderea cea mai mare o reprezintă cele cu data fabricației mai mare de 5 ani. De asemenea, se remarcă faptul că măsura înființării unui ghișeu special pentru persoanele juridice și-a atins scopul, întrucât rezervările pentru înmatriculare se fac de pe o zi pe alta”, a declarat prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi.

Potrivit unei informări trimise, în cursul zilei de ieri, de Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava, în primul trimestru al anului 2018, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor, cei nouă lucrători ai compartimentului Înmatriculări și Evidența vehiculelor rutiere au efectuat, în total, peste 13.000 de operațiuni de primă înmatriculare, autorizare provizorie, transcrieri și radieri auto din evidențe. Dintre acestea, 5.562 sunt operațiuni de primă înmatriculare în circulație a vehiculelor, din care numai 718 sunt cu data fabricației sub 5 ani, 3.870 – autorizații provizorii și plăci pentru vehiculele care au fost înmatriculate provizoriu, 2.901 sunt transcrieri, iar 1.031 sunt radieri auto din evidențe.

În primul trimestru al acestui an se constată o scădere aproape la jumătate a numărului de autorizații provizorii atribuite, având în vedere că, de la 31 ianuarie 2017, auto­rizația provizorie de circulație se poate elibera din start pentru o perioadă de 90 de zile, față de  30 de zile, cum stipulau prevederile anterioare.

În primele 3 luni din 2018, la acest compartiment nu au fost întocmite documente de ­cer­cetare penală, comparativ cu primul trimestru al anului 2017, când s-au constatat 8 infracțiuni, din care 5 au fost falsuri în înscrisuri sub semnătură privată, iar 2 au fost falsuri privind identitatea și un uz de fals. (Dan PRICOPE)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. AdrianRD 20/04/2018 la ora 12:59 -

    Aduc sucevenii toate vechiturile din Occident și le înmatriculează, ca să aibă cu ce polua mediul înconjurător.