Friday , April 19 2024

Cea mai tare organizaţie PDL din ţară – fără niciun ministru în “guvernul din umbră”

FLUTUR-PITIT-DUPA-BLAGA

Deşi secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a cerut în faţa BPN să ocupe portofoliul Agriculturii, deoarece ar avea patru-cinci proiecte majore în acest domeniu, la anunţarea componenţei cabinetului, acesta nu figurează pe lista “cabinetului din umbră” . Pentru a mai întări moralul activului de partid, Flutur a ieşit ulterior în presă cu declaraţii prin care susţinea că nu şi-ar fi dorit vreo funcţie, neavând timp de altceva decât de reorganizarea partidului. Participanţii la discuţiile care au precedat anunţarea componenţei acestui guvern au însă o cu totul altă versiune

Gheorghe Flutur a fost un preşedinte de Consiliu Judeţean bun. Oricum, mai bun decât cei de dinaintea sa. Probabil că nici acum, după un an şi jumătate de la alegerile locale, Flutur nu a înţeles de ce oamenii nu
l-au mai votat. Si-a găsit, probabil, de-a lungul acestui timp o mulţime de explicaţii care să-i îndulcească amarul, dar, cu siguranţă, nu acceptă faptul că oamenii nu l-au mai vrut în vreo funcţie de şef. Nici duşul rece de la alegerile parlamentare, când a prins la mustaţă locul în Senat, după ce medicul Brădăţan a reuşit să adune mai multe voturi decât el, nu pare să-l fi trezit din iluzia că e un om politic important.
A început de prin primăvară un dans ciudat de lider al opoziţiei din Suceava. A încercat prin intermediul mediei locale să dea senzaţia că e prezent în viaţa politică, dar acţiunile sale n-au avut suflu, declaraţiile au fost molâi şi mai întotdeauna au făcut referire la teme depăşite de vremuri sau pe care USL-ul le desfiinţa dintr-o mişcare a doua zi.
Zbaterile la nivel central ale PDL-ului l-au plasat pe Flutur într-o poziţie oarecum potrivită pentru el. Harnic de felul său, actualul senator Flutur părea să-şi fi găsit locul, ca secretar general al partidului putând să-şi arate calităţile de organizator şi de om care poate face ceva pentru partidul său. A continuat însă în acelaşi mod bine ştiut de suceveni: îndemnuri, lozinci, redute, baricade, revoluţii etc. Toate declaraţiile de război ale puricelui aflat în faţa elefantului au fost rostite. Ii lipsesc însă, în continuare, soluţiile şi temele adevărate.
Recent, într-o încercare de a reveni în prim-plan, Flutur a făcut din nou ce se pricepe el cel mai bine. O adunare de partid la Humor. Cu oameni mulţi, de la Bucureşti, la care se ţin discursuri pompoase şi se croşetează visele de mărire. Toată crema PDL-ului a fost adunată la Flutur acasă. Impecabilă organizarea. Sefii mari l-au lăudat din nou. Organizaţia Suceava, sub conducerea sa, a fost atunci considerată de şefii mari de la Bucureşti drept una dintre cele mai bune din ţară. Fiind mulţi în aceeaşi încăpere, pedeliştii au prins curaj şi au început să-şi facă planuri. S-a discutat despre cum va fi când PDL va face din nou guvernul. Gheorghe Flutur s-a simţit atunci îndreptăţit să ceară să fie numit ministru al Agriculturii. Din umbră. El le-a transmis colegilor de partid că se află în posesia a patru-cinci iniţiative care pot ridica pe cele mai înalte culmi partidul şi apoi chiar şi ţara. Cei prezenţi la întâlnire spun că Flutur a fost ascultat de şefi şi i s-a dat dreptate. Oricum, era gazdă. Peste doar câteva zile, însă, Flutur a primit o lovitură chiar de la foştii săi oaspeţi. “Cabinetul din umbră” al “premierului” Predoiu conţinea un alt nume la Agricultură. Ca lovitura să fie şi mai dură, niciun alt membru al organizaţiei sucevene, declarată cu câteva zile în urmă “cea mai tare” din ţară, nu figurează pe lista lui Predoiu.
Deşi public, la BPN-ul de la Humor şi la Conferinţa Municipală a PDL Suceava, Vasile Blaga a susţinut că la Suceava are cea mai puternica organizaţe, o mai veche ranchiună a sa vizavi de Gheorghe Flutur a ieşit acum la lumină. Este de notorietate trădarea lui Flutur faţă de actualul şef al PDL, la precedentele alegeri din partid, când, după ce l-a convins pe Blaga să candideze împotriva lui Emil Boc, suceveanul a abandonat moţiunea lui Blaga în favoarea lui Boc. Cum aceste gesturi nu se uită, Blaga pare să fi început să-şi plătească datoriile, greşelile mai vechi ale lui Flutur afectând însă şi membrii organizaţiei sucevene a PDL.
De fapt, aceasta este marea problemă a lui Gheorghe Flutur. Tot ceea ce a făcut ca preşedinte de Consiliu Judeţean sau ca şef de organizaţie de partid a avut drept unic scop consolidarea propriei imagini. A clamat permanent că munceşte şi se bate la Bucureşti pentru Suceava şi oamenii săi, dar scopul principal a fost acela de a-şi întări poziţia în partid şi de a ocupa prim-planul spaţiului public. De cele mai multe ori, şefii săi de la centru au speculat această slăbiciune pentru funcţii şi imagine a lui Flutur şi l-au pus la muncă sau la scos castanele din foc. Imaginea i s-a veştejit, fiind catalogat acum ca unul dintre nefrecventabilii perioadei Boc. Acest lucru, bine ştiut de conducerea centrală a PDL, l-a ţinut pe Flutur în afara “guvernului din umbră”. Muţi şi în umbră au rămas şi toţi pedeliştii suceveni care încă mai credeau în Flutur. (O.S.)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …