Ce proiecte au decis sucevenii să fie realizate în fiecare cartier, în 2018

18/01/18 ora:6:50am

Proiectele prioritare în fiecare cartier au fost decise de suceveni la dezbaterile privind bugetul local. In urma dezbaterilor pe cartiere s-a stabilit ca în Obcine, Iţcani şi Burdujeni-sat să se reabiliteze străzi, în G. Enescu să se mansardeze clădirea Scolii nr. 8, în centru să se amenajeze parcarea şi parcul MPO, în Zamca locuitorii şi-au dorit tot locuri de parcare, iar în Burdujeni au optat pentru reamenajarea unui loc de joacălungu 20 dec 2017

Consultările pe cartiere privind bugetul municipiului Suceava pentru anul 2018 s-au încheiat. Anunţul a fost făcut ieri, în conferinţă de presă, de primarul Sucevei, Ion Lungu, potrivit căruia în urma acestor discuţii au fost stabilite şi proiectele care vor fi realizate în fiecare cartier la cererea locuitorilor.

De altfel, noutatea faţă de anii precedenţi este aceea că fiecare cartier va beneficia de un proiect în valoare de 500.000 de lei, selecţionat ca atare în urma discuţiilor cu cetăţenii prezenţi la dezbateri. Astfel, în cartierul Obcine, primarul a declarat că suma de jumătate de milion de lei va fi prevăzută pentru lucrări de reabilitare la str. Viitorului, o stradă care face legătura între strada Slătioarei şi Victoriei. În cartierul George Enescu se va finanţa proiectul de mansardare a clădirii Scolii nr. 8. „Aşa au votat oamenii, că sunt foarte mulţi copii şi suma merge să demarăm lucrările de mansardare”, a explicat primarul. În cartierul Zamca va fi alocată suma de jumătate de milion de lei pentru un proiect privitor la locuri de parcare. „Au cerut oamenii sute de locuri de parcare. Vom face parcări de aceşti 500.000 de lei”, a declarat Ion Lungu.

Referitor la zona centrală – discuţiile privind bugetul local pe 2018 au avut loc la Scoala nr.3 şi au fost invitaţi să participe şi cetăţeni din zona Mărăşeşti -, Ion Lungu a precizat se vor amenaja parcarea şi parcul MPO, iar în cartierul Burdujeni proiectul cel mai susţinut de către cei care au participat la discu­ţiile pe bugetul local a fost reabilitarea unui loc de joacă foarte mare din cartier, situat în zona străzii Amurgului şi unde, după spusele edilului, se vor monta covor elastic, aparate de fitness şi va fi împrejmuit cu gard. În cartie­rele Burdujeni – sat şi Iţcani, potrivit celor prezentate de primarul Ion Lungu, vor fi modernizate câtre două străzi, respectiv Crângului şi Stefan Luchian din Burdujeni – sat şi Barbu Stefănescu Delavrancea şi strada Mic­şunelelor din Iţcani.

Ion Lungu este de părere că au fost discuţii oportune şi binevenite şi, cu toate că începutul din Obcine nu a fost unul foarte încurajator din punctul de vedere al prezenţei cetăţenilor, ba chiar „timid”, după cum l-a catalogat primarul, per total se poate considera că prezenţa a fost semnificativă. Ultimele discuţii cu cetăţenii au avut loc în cartierul Iţcani, anterior în Burdujeni-sat şi în Burdujeni (la Scoala «Miron Costin»). Primarul Ion Lungu s-a declarat mulţumit de dezbaterile din cartiere despre care consideră că au fost interesante, ajutându-l să poată mai bine creiona bugetul local pentru 2018. (Dan PRICOPE)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Jordan 18/01/2018 la ora 16:46 -

    Zona centrala 0 lei…stim noi de ce…in centru nu s-a votat niciodata lungu