Casa patronului restaurantelor “Spartan” a fost spartă. Hoții au furat bijuterii, ceasuri, parfumuri și alte bunuri de valoare

19/02/19 ora:7:08am

Omul de afaceri Ştefan Mandachi a fost plecat săptămâna trecută în Spania, iar la întoarceare și-a găsit casa din Sfântu Ilie răvășită de hoți. Aceștia au plecat cu mai multe bunuri de valoare, printre care mai multe ceasuri și bijuterii. In ultimele luni, o grupare de hoți dă spargere după spargere la vilele oamenilor de afaceri din Suceava, acționând mereu după aceeași rețetă: pândesc momentul în care proprietarii lipsesc pentru o perioadă mai lungă de timp de acasă, anihilează sistemul de alarmă și forțează apoi una dintre ferestrele locuințelor . Din câte se pare, de fiecare dată prada a fost consistentă, Poliția neraportând deocamdată capturarea vreunuia dintre hoți

 

Casa  lui Ştefan Mandachi, patronul lantului de restaurante “Spartan”, a fost spartă de hoți, cel mai probabil în cursul săptămânii trecute. Omul de afaceri a fost plecat din țară, săptămâna trecută el aflându-se pe teritoriul Spaniei. Când s-a întors acasă, acesta și-a găsit casa din satul Sfântu Ilie, comuna Şcheia, răvășită de hoți.  Aceștia au profitat de lipsa sa și i-au spart imobilul, din interiorul căruia au furat mai multe bijuterii, ceasuri, parfumuri și alte bunuri de valoare.  Omul de afaceri a mers și a depus plângere la Poliție sperând ca oamenii legii să dea urma hoților și să-și recupereze bunurile furate.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef de poliție Ionuț Epureanu.

Ştefan Mandachi este unul dintre cei mai de succes afaceriști suceveni. Acesta a devenit cunoscut în întreaga țară prin intermediul rețelei sale de restaurante “Spartan”, care a reușit să se bată cu celebrele McDonald’s și KFC. În ultimii ani, familia Mandachi a devenit extrem de activă și în domeniul hotelier. Astfel, Ştefan și fratele său Andrei au realizat mai multe investiții importante, precum Hotel Imperium, Palatul Alexander, Magnificus Plaza și Mandachi Hotel.

De mai multe luni de zile, o bandă de hoți s-a specializat în spargerea caselor deținute de cei mai prosperi oameni de afaceri din Suceava. Rând pe rând, imobilele multor patroni suceveni au căzut pradă hoților, de cele mai multe ori proprietarii aflându-se în vacanță, în afară granițelor țării. Întotdeauna modul de operare a fost identic, hoții pândind momentul în care proprietarii lipseau pentru o perioadă mai lungă de timp de acasă, făceau tot posibilul să anihileze sistemul de alarmă și forțau apoi una dintre ferestrele locuințelor. Din câte se pare, de fiecare dată prada a fost consistentă, deocamdată Poliția neraportând că ar fi reușit capturarea vreunuia dintre hoți. (O.S.)

 

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Sucevean 19/02/2019 la ora 16:03 -

    Mai degraba as zice ca politisti freaca o menta de nu-i adevarat.
    Ar trebui ca cineva cu initiativa si putere de munca sa infiinteze o politie privata, ca sigur se poate. Cred ca 99% din populatia orasului prefera sa dea bani si pentru astia, dar sa fie liniste si sa nu mai fie spargeri. E clar ca sunt prea prosti. Tot ce stiu e sa se plnga fie ca sunt prea putini, fie ca salariile sunt prea mici fie ca dotarea e precara.
    Sa le fie rusine TUTUROR militienilor ca de peste 1 an e jale cu spargerile in Suceava!

  2. Tilica 18/02/2019 la ora 22:59 -

    Ai zice ca hotii sunt “telectuali” si sunt ferventi cititori ai presei libere. Profita de faptul ca omul a facut valuri in ultimul timp si s-au gandit sa-i gaseasca ceva care sa-l compromita. E ceva in aceasta stire care pare “prea tras de par”. E prea pe fata golania, statului, mafiei, ideii de cancan si publicitate.