Canotoarea suceveană Ancuța Bodnar a cucerit aurul la Cupa Mondială de la Rotterdam

15/07/19 ora:8:00am

Sportiva originară din Vatra Moldoviței s-a impus în proba de dublu vâsle, unde a concurat alături de botoșăneanca Simona Geanina Radiș. Suceveanca Viviana Iuliana Bejinariu a cucerit bronzul cu echipajul feminin de patru rame 

România a cucerit o medalie de aur și una de bronz, duminică, la cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de canotaj, găzduită de Rotterdam. Aurul a fost cucerit de suceveanca Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș la dublu vâsle, cu timpul de 07 min 58 sec 390/1000, urmate de Australia (07:59.110) și Canada (08:03.770).

Medalia de bronz a fost adjudecată de echipajul feminin de patru rame, compus din Ioana Vrânceanu, suceveanca Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, medaliate cu argint de la Europene. Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 52 sec 220/1000, fiind devansate de Australia (06:48.220) și Danemarca (06:50.530).

Pe locul patru s-a clasat echipajul feminin de dublu rame, Cristina Georgiana Popescu și Amalia Bereș, iar pe cinci au încheiat echipajele masculine de dublu rame (Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc), patru rame (Mihai Vasile țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, ștefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari), opt plus unu (Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie Pîrghie, Adrian Munteanu) și feminin de dublu vâsle categorie ușoară (Ionela Livia Cozmiuc, Gianina Beleagă).

Barca feminină de opt plus unu (Georgiana Vasile, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea) s-a clasat pe locul 6.

Mădălina Cașu și Iuliana Buhuș au terminat pe 6 în Finala B la dublu rame, ocupând poziția a 12-a la Cupa Mondială, Ionuț Prundeanu și Marian Enache s-au clasat pe locul 4 în Finala B la dublu vâsle, ocupând poziția a 10-a la Cupa Mondială, iar echipajul masculin de patru rame (Alexandru Chioseaua, Ciprian Huc, Alexandru Danciu și Bogdan Baitoc) s-a clasat pe locul 6 în Finala B, ocupând poziția a 12-a la Cupa Mondială.

Responsabilii tehnici ai delegației României au fost Dorin Alupei (antrenor federal) și Antonio Colamonici (antrenor coordonator loturi masculin și feminin).

Australia a fost prima în clasamentul pe medalii, cu 5 de aur, 3 de argint și 1 de bronz, urmată de Olanda, 4-1-4, Germania, 3-3-3, etc. România a fost a 13-a, cu 1-0-1.

Obiectivul era câștigarea a două medalii și două clasări pe locurile 4-6. Concursul a fost ultimul eveniment înaintea Campionatelor Mondiale de canotaj de la Linz-Ottensheim (Austria), de la sfârșitul lunii august, decisive în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.