Camion plin cu lemne, fără aviz de însoțire, găsit de polițiști pe un drum forestier din Putna

24/02/20 ora:5:12am

Autoutilitara era încuiată, dar oamenii legii l-au găsit pe șofer, care a recunoscut că nu deține acte pentru lemnul încărcat. El a fost amendat cu 5.000 de lei, iar lemnul, în valoare de aproape 5.000 de lei, a fost confiscat 

Pe 21 februarie, la ora 21.20, în timp ce executa serviciul de patrulare pe raza comunei Putna, pe drumul fores­tier Putna-Timotei, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a observat staționând o autoutilitară marca DAF, care era încărcată cu lemn rotund rășinoase.

Autoutilitara este încuiată și nicio persoană nu se afla în apropiere. Efectuând verificări, polițiștii au constatat că pentru autoutilitara respectivă nu a fost emis aviz de însoțire a mărfii și nu s-a generat cod unic.

După efectuarea de investigații, oamenii legii au găsit persoana care a condus autoutilitara ca fiind Alexandru L., de 26 de ani, domiciliat în comuna Putna. Acesta a recunoscut faptul că autoutilitara aparține familiei sale, fiind cumpărată recent, precum și faptul că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că Alexandru L. transporta cantitatea de 17.04  m.c. lemn rotund pentru cherestea specia molid, în valoare totală de 4.958,64 lei.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna. (O.S.)