Căminul Grupului Şcolar nr.4 din Suceava, invadat de ploșnițe

19/03/19 ora:8:58am

Elevii dorm printre insecte. Firma care se ocupă de deratizare a făcut ultima vizită pe data de 23 februarie, dar se pare că fără rezultate. Inspectorii sanitari care au vizitat ieri căminul au confirmat prezența insectelor. Pentru a face economie la buget, conducerea unității de învățământ a solicitat elevilor cazați în internat câte șapte lei pe săptămână, dacă vor să scape de ploșnițe 

Mai mulți părinți ai căror copii sunt cazați la căminul Grupului Şcolar “Sa­­muil Isopescu” din municipiul Suceava reclamă faptul că elevii sunt nevoiți să doarmă printre ploșnițe, iar conducerea unității de învățământ nu ia nicio măsură. “Ne confruntăm cu această problemă de la începutul semestrului al II-lea și nimeni nu face nimic. Copilul plânge că nu poate dormi, dacă își ia ceva de mâncare găsește a doua zi mâncarea cu insecte. M-am tot plâns la administratorul căminului, dar mi-a spus ironic că ce mă tot plâng atâta, “a ajuns cineva la spital?”. Plătesc aproa­pe 500 de lei pe lună pentru așa niște condiții și nu interesează pe nimeni”, ne-a povestit Virgil B., tatăl unui copil cazat la Grupul Şcolar “Samuil Isopescu”. Interesant este faptul că pe data de 23 februarie, firma cu care are contract de deratizare cu unitatea de învățământ a efectuat operațiuni de dezinfecție și dezinsecție, dar se pare că fără niciun rezultat, din moment ce insectele își fac veacul în continuare printre copiii speriați.

 

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava au verificat ieri camerele din acest cămin și au confirmat pre­zența insectelor. “E adevărat că am găsit insecte în camere. Au contract cu o firmă care ultima dată a fost pe data pe 23 februarie și le-am spus să repete dezinsecția”, a declarat medicul Liliana Grădinariu, director în cadrul Direcției de Sănătate Publică.

 

Pentru a face economie la buget, conducerea unității de învățământ a solicitat elevilor cazați în internat câte șapte lei pe săptămână, dacă vor să scape de ploșnițe. “După ce plătim câte un pumn de bani în fiecare lună, acum tot copiii trebuie să plătească și câte șapte lei în fiecare săptămână, că ei nu au bani de soluții contra insectelor”, am aflat de la Elena G., mama unui elev cazat la internatul acestei unități de învățământ.

 

Reporterii cotidianului “Obiectiv” au încercat să ia legătura, în cursul zilei de ieri, atât cu administratorul căminului, cât  și cu directorul școlii, dar nu au fost de găsit. (Cristina RUŞTI)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. grup scolar 19/03/2019 la ora 15:26 -

    Cele relatate in articol sunt adevarate. Doctorul (aka director) scolii este maestru in lucrari platite si neefectuate sau licitatii trucate. Fostul contabil si-a schimbat locul de munca de frica puscariei. Cineva de la ISJ, politie sau Curtea de Conturi se va autosesiza?