Bugetul municipiului Suceava va fi cu 28% mai mic în 2018 decât în 2017

18/01/18 ora:6:49am

Bugetul local va fi supus aprobării Consiliului Local pe 25 ianuarieconsiliul local 28 nov 2017 - 1

Bugetul local al municipiului Suceava pentru anul 2018 este estimat la 303,409 milioane de lei. Anunţul a fost făcut, ieri, în conferinţă de presă, de primarul Sucevei, Ion Lungu. El a explicat că suma estimată – asupra căreia nu este exclusă total varianta că ar putea să apară câteva modificări ca urmare a discuţiilor cu directorii de şcoli şi cu consilierii locali – reprezintă 71,97% din bugetul anului 2017. Consultările respective vor avea loc, miercuri, cu directorii de şcoli, iar joi, cu uşile închise, cu consilierii locali.

Primarul a făcut în conferinţa de presă de ieri menţiunea că în acest an cheltuielile cu salariile la şcoli nu mai sunt suportate prin bugetele primăriilor, ci banii sunt viraţi direct la şcoli. El a spus că aceasta ar fi una din cauzele scăderii bugetului, ară­tând că su­mele de bani aferente cheltuielilor de personal al unităţilor de învăţământ vor fi achitate direct de către Finanţe.

Referitor la suma de 303,4 milioane de lei, cât ar fi bugetul local al Sucevei aşa cum a fost estimat pentru anul curent, primarul a precizat că 221,1 ­mi­lioane de lei vor fi pentru aco­perirea cheltuielilor de funcţionare, iar 82,3 milioane de lei pentru dezvoltare.

Bugetul Sucevei pe anul în curs va fi supus aprobării Consi­liului Local în şedinţa de pe 25 ia­nua­­rie. În ceea ce priveşte in­fra­­structura şcolară, suma alocată în acest an este de 3 milioane de euro, din care un milion de euro sunt datorii de anul trecut. (D.P.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Dati-vă demisial 18/01/2018 la ora 17:21 -

    Banii pleaca pe la fotbalisti. Păi, ne-ați sufocat cu mărirea impozetelor! Tot mai trebuie?