Bazarul Sucevei va fi racordat la sistemul centralizat de termoficare

6/12/18 ora:7:34am

„Mi-aș dori să fie încălzit Bazarul până iarna viitoare”, a spus Ion Lungu în conferința de presă de ieri. Investiția ar urma să coste un milion și jumătate de euro și va fi prinsă în bugetul pe anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de racordare a Bazarului Sucevei la rețeaua centralizată de termoficare a Sucevei. Anunțul a fost făcut, ieri, în conferință de presă, de primarul Ion Lungu. Potrivit primarului, în bugetul pentru anul viitor va fi prevăzută investiția privind racordarea Bazarului la sistemul centralizat de ter­mo­ficare al orașului. „Mi-aș dori să fie încălzit Bazarul până iarna viitoare”, a spus Ion Lungu, nu fără o doză mare optimism. El a precizat că s-a obișnuit să gândească pozitiv deoarece, ținând cont de numeroasele piedici pe care le-a avut în mai multe situații, ar fi abandonat mai multe dintre proiectele care, în cele din urmă, s-au realizat. Din punctul de vedere al edilului, cel mult un milion și jumătate de euro ar fi investiția care nu se rezumă doar la racordarea efectivă a Baza­rului, ci și la realizarea unui sistem de furnizare a căldurii în interiorul acestuia.

Conform celor spuse de edilul sucevean, ideea racordării Bazarului la sistemul centralizat de termoficare a venit după discuțiile pe care le-a avut cu elvețienii care veneau în localitățile din țară unde urmau a se acorda granturi. La Suceava, municipalitatea avea în plan asigurarea încălzirii Bazarului printr-un proiect mai amplu cu perdele de căldură, iar estimările preliminare arătau că investiția necesară era de circa cinci milioane de franci elvețieni. Elvețienii, despre care Ion Lungu a spus că utilizează la scară largă încălzirea centralizată pe baza unor centrale pe biomasă, au refuzat să finanțeze proiectul în forma avansată de Municipiul Suceava pe motiv că există în apropiere o centrală pe biomasă care ar putea asigura încălzirea Bazarului. (D.P.)

 

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Inglodat 06/12/2018 la ora 19:44 -

  1.500.000 €. ???? Si face proiectele de cate 100.000 € care niciodata nu vor acoperi asfaltarea strazilor uitate in praf si noroi de zece ani. Tot in bazar. Specula, contrabanda, evaziune si le mai da si caldura. Curios cum de nici o autoritate nu vede si nu aude.!!!!!!!!!

 2. argon 06/12/2018 la ora 12:55 -

  …da, vin alegerile!

 3. Sucevean 06/12/2018 la ora 10:24 -

  25 ani a functionat bazarul fara incalzire centrala si nimeni nu s-a plans. Acuma, Lungu a mai gasit o portitat sa mai bage niste bani in toate SC agreeate de el, poate poate se mai intoarce ceva.
  Lungule, fa strazile, semaforizeaza INTELIGENT, sensuri unice, parcari supraterane (ca ai promis o gramada in campanie) etc. Ai ce face cu banii, dar trebuie INTERES, nu INTERESE!