Barbat de 38 de ani, mort intr-un incendiu la Bălcăuți

18/06/19 ora:7:48am

Aseară, în jurul orei 23:30, a fost anunțată, prin 112, izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Bălcăuți. La fața locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere de la subunitățile de pompieri militari din Siret și Suceava, dar și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Calafindești.


La sosirea echipajelor, ardeau casa și o parte din anexele gospodărești ale proprietății, focul fiind extins și la vecinătăți.
Au ars casa și bucătăria de vară, corp comun, pe aproximativ 110 mp și o parte din acoperișul unui adăpost de animale (10 mp). La proprietatea învecinată, au fost afectate parțial două anexe, respectiv 4 mp din acoperișul bucătăriei de vară și 8 mp din acoperișul unei magazii de lemne.
În jurul orei 1:30, în timpul cercetării cauzei izbucnirii incendiului, în bucătăria de vară a primului proprietar au fost găsite niște rămășițe carbonizate, care păreau a fi umane. Din păcate, criminaliștii chemați la fața locului au confirmat bănuielile militarilor. Ulterior, s-a stabilit că aparțin unui bărbat de 38 de ani, un amic al proprietarului.
Incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de o țigară lăsată aprinsă și nesupravegheată, care a aprins inițial patul în care a fost găsită victima carbonizată.
Pompierii au salvat adăpostul de animale din prima gospodărie și proprietatea învecinată, incheiindu-si misiunea la ora 2.40.