Bărbat de 27 de ani, arestat după ce a încercat să violeze o femeie și l-a înjunghiat în gât pe soțul acesteia care încerca să o salveze

23/01/20 ora:11:04am

Luni noaptea, un bărbat de 27 de ani din Baineț – Mușenița a încercat să-i violeze nevasta unui amic de pahar u când soțul a încercat să-și apere femeia, s-a ales cu un cuțit în gât. După toate blestemățiile, la plecare din casa victimelor, individul a mai furat și un telefon u a fost prins imediat și arestat preventiv pentru 30 de zile 

Un caz halucinant a avut loc zilele trecute în comuna Mușenița. Un individ a încercat să o violeze pe soția unui amic de pahar, după care a fost aproape de a-i tăia gâtul bărbatului.

La data de 21 ianuarie 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ionuț Neculai G. (27 de ani), din satul Baineț, comuna Mușe­nița, pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor, a tentativei la infracțiunea de viol și a infracțiunii de furt calificat.

Marți, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Su­cea­va a fost sesizat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive față de Ionuț Neculai G. pentru 30 de zile, propu­nere care a fost admisă, magistrații emițând un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sucea­va împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Su­ceava – Serviciul Investigații ­Crimi­­nale.

Din verificările făcute de anche­ta­tori a reieșit că, la data de 20 ianu­arie 2020, pe timpul nopții, bărbatul de 27 de ani se afla într-o locuință din Mușenița. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, acesta a încercat să întrețină un raport sexual prin constrângere, respectiv prin amenințare cu un cuțit, cu o femeie.

Soțul acesteia a încercat să intervină și să-l oprească pe Ionuț Neculai G., ocazie cu care individul l-a tăiat cu un cuțit în zona gâtului, cu intenția de a-i suprima viața.

În aceleași împrejurări, inculpatul a furat telefonul mobil al femeii. Conform unor informații, Io­nuț Neculai G și amicul său de pahar au consumat băuturi alcoolice pe la crâșmele din Mușenița, după care s-au retras la domiciliu celui din urmă. Cum alcoolul le-a luat mințile, Ionuț Neculai G și-a adus aminte de o datorie mai veche pe care gazda lui nu i-a achitat-o. Astfel, i-a spus băr­batului să îl lase să întrețină relații sexuale cu nevasta sa pentru a uita de datorie.

Datornicul nu a fost de acord cu această propunere, însă i-a spus amicului că mai bine ar continua să bea împreună, mergând la un vecin pentru a se aproviziona cu băuturi alcoo­lice. În timp ce bărbatul a plecat de acasă, tânărul de 27 de ani s-a nă­pus­tit asupra soției acestuia, fără a reuși să o violeze. Norocul femeii a fost acela că soțul ei a revenit acasă și a sărit în ajutorul ei.  Ionuț Neculai G. a pus mâna pe un cuțit și l-a tăiat în zona gâtului. Cercetările sunt continuate de anchetatori în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.