Banii din împrumutul pentru Sala Polivalentă, redirecţionaţi spre alte investiţii în Suceava

16/01/18 ora:8:24am

Primarul Ion Lungu i-a convins pe consilierii locali în şedinţa extraordinară de ieri că pentru Sala Polivalentă va fi obţinută finanţare din fonduri europene consiliul local 28 nov 2017 - 1

13 din cei 20 de consilieri municipali suceveni prezenţi la şedinţa extraordinară de ieri au votat pentru adoptarea unui proiect de hotărâre privind modificarea unei anexe a unei hotărâri de Consiliu Local privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne – externe în valoare de 25 milioane de lei. Au fost 3 voturi împotrivă din partea consilierilor ALDE şi  4 abţineri de la PSD. Potrivit proiectului de hotărâre propus de primarul Ion Lungu, s-a cerut consilierilor locali redirecţionarea destinaţiei privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile de 25 milioane de lei destinată iniţial proiectului Sălii Polivalente. In expunerea de motive se arată că, «având în vedere faptul că asigurarea sumelor necesare finanţării investiţiilor necesită importante resurse financiare care nu se regăsesc în totalitate în bugetul local al municipiului Suceava, pentru a putea efectua lucrările de investiţii în timp redus, trebuie identificate noi surse de finanţare. Finanţarea acestor obiective de investiţii se poate face cu fonduri atrase prin contractarea unui credit bancar în valoare de 25 milioane de lei, pe o perioadă de 10 ani. Pentru a obţine un cost total cât mai redus al împrumutului, este necesară o structură pe baza căreia să se obţină o ofertă cât mai bună de la potenţialii finanţatori».

De precizat că suma ce urmează să fie împrumutată de Consiliul Local Suceava ar fi trebuit destinată construcţiei unei săli polivalente. Pentru că sunt speranţe în ceea ce priveşte obţinerea unei finanţări europene pentru ridicarea acestei săli, s-a propus ca împrumutul deja acceptat să fie folosit în alte scopuri, pentru investiţii în municipiul Suceava. Este vorba despre realizarea de drumuri şi parcări în cartierul de locuinţe pentru tineri în zona Tătăraşi – 5,05 ­mi­lioane de lei; reţea gaz metan Burdujeni Sat şi cartierul Tineretului – 5,02 milioane de lei; acoperire şi modernizare Piaţa Burdujeni – 1,5 milioane de lei; modernizare strada Bogdan Vodă – 310 mii lei; moder­nizare şi consolidare strada Mihail Sadoveanu – 1,267 milioane de lei; reabi­litarea monumentului ecvestru Stefan cel Mare, restaurare monument şi amenajări exterioare – 1,8 milioane de lei; construcţie centru de documentare – informare şi laboratoare pe strada Mihai Viteazu, nr. 24 împreună cu Colegiul Naţional «Petru Rareş»  – 2,5 milioane de lei; sală de gimnastică la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” – 1,5 milioane de lei; reabi­litarea sistemului de transport şi distribuţie a energiei termice prin punctele termice Parc, Obcini 4, Zamca 4 – 2,7 milioane de lei; amenajare seră floricolă – 2,27 milioane de lei, precum şi extindere de reţele de alimentare cu apă pe strada Traian Tăranu, etapa I – 6,25 milioane de lei. (N.R.)

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. relu fenechiu 16/01/2018 la ora 16:53 -

  387,010 EUR ptr o refacere de statuie, mai da-o-n ma-sa , faci 3 vile cu banii astia, , merge baietii? Mai puteti fura atat ? Nu va plictisiti ?
  Bah , da chiar nu-i face nimeni o plangere la DNA?
  Suntem nebuni la cap???
  Sere de flori de 400.000 Euro, da ce .. exportam???

 2. dan 16/01/2018 la ora 15:05 -

  Primarul Lungu si presed. Cons. Judetean Flutur sunt campioni la promisiuni neonorate , au promis ca vor merge cu rucsacu in spate si vor aduce investitii si locuri de munca pt. Suceava , rezultat zero, alte promisiuni ale lor au fost infrastructura , stadion , sala polivalenta, reabilitare sistem energetic , dupa cum se vede nimic din acestea nu au facut si am ajuns ca jud. Suceava sa fie pe ultimile locuri la nivelul salariilor si la numarul locurilor de munca existente , in schimb anul acesta au marit impozitul la Suceava cu 20% si dublat pretul gicacaloriei , aceasta probabil pt. ca au ” spatele ” asigurat si nimeni nu le poate face nimic !!!!!!!