Balul Gospodarilor de la Suceava ar putea fi organizat, an de an, de Izvorul Tămăduirii

16/04/18 ora:2:57am

Balul a fost organizat vineri seară, în sala de festivități a Gării Burdujeni şi la eveniment au participat câteva sute de suceveni. Tinuta obligatorie a fost costumul popular. Primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi au fost însoțiți de soțiile lor, au dansat şi s-au prins în horă

Vineri seară, 13 aprilie, începând cu ora 19.00, a avut loc o nouă ediție a Balului Gospodarilor din Suceava. La evenimentul găzduit de sala de festivități din Gara Burdujeni au participat câteva sute de suceveni. Aşa cum a fost condiția participării la acest eveniment, pentru a beneficia de intrarea gratuită, ținuta obligatorie a fost costumul popular. Toți cei prezenți s-au conformat şi au îmbrăcat costume poluare specifice din diverse zone din județ sau din alte părți ale Moldovei. Nu au „ratat” acest eveniment primarul Sucevei, Ion Lungu, şi viceprimarul Lucian Harşovschi, care au venit alături de soțiile lor. Ca în multe alte ocazii de acest gen, a participat la eveniment şi fratele geamăn al primarului, Constantin Lungu.Lungu la balul gospodarilor 3

Ion Lungu a dansat alături de soția sa, s-a prins în horă şi, de asemenea, Lucian Harşovschi a intrat şi el în atmosfera balului. „Am participat la Balul Gospodarilor în Gara la Burdujeni. Ne dorim să devină o tradiție, iar în fiecare an de Izvorul Tămăduirii, în Săptămâna Luminată, să aibă loc Balul Gospodarilor din oraşul nostru. Mulțumim participanților care au venit îmbrăcați în frumoasele costume populare”, a precizat Ion Lungu.

Pe de altă parte, precizăm că în deschiderea balului, Ion Lungu a spus că vrea ca acest eveniment să devină o tradiție pentru Suceava şi să fie organizat în fiecare an în ziua sărbătorii Izvorul Tămăduirii. Reamintim că una din primele ediții organizate a fost în primul mandat al primarului Ion Lungu, în 2005, tot în sala de festivități de la Gara Burdujeni, însă era în cea de-a treia zi de Crăciun.

Reamintim că invitații evenimentului – organizat de Primăria şi Consiliul Local Suceava, alături de Consiliul Județean Suceava – au fost Sorin Filip, Dana Dăncilă, Andreea Chisăliță, George Finiş, Dan Doboş, Cornelia Ciobanu, Lucica Păltineanu, Rodica Andronic, Ghiorghiță Rotaru, Clara Hurjui, Ana Maria Popescu. Nu a lipsit nici Călin Brăteanu – sufletul acestui bal, după cum s-a exprimat Ion Lungu – cu formația „Rekord”. Două fanfare a avut acest bal: fanfara „Bucovina” a municipiului Suceava şi fanfara „Brazii Bucovinei” din satul Sf. Ilie, comuna Scheia. (D.P.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. tei 16/04/2018 la ora 9:38 -

    Balul gospodarilor din viitorul sat Suceava (din gandirea economica a lui Flutur si Lungu)………