Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a organizat luni seară cea de-a noua ediție a Concertului Extraordinar de Colinde

13/12/17 ora:7:19am

Luni seara, timp de trei ore, Casa de Cultură a Sindicatelor Su­ceava a răsunat de colindele noastre fru­moase cântate de glasurile ini­mo­­șilor și credincioșilor co­lin­dă­tori. Sala a fost arhiplină de oameni bucuroși care au trăit la intensitate maximă clipele dăruite lor.concert colinde 1

Au concertat: Corala Preoțească „Sfântul Ierarh Leontie de la Ră­dăuți”, Corala Bărbătească „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a Seminarului Teologic Liceal Ortodox Suceava, Grupul Vocal Tradițional „Ai lui ștefan, noi oșteni” al Liceului „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Grupul Vo­cal Tradițional „Vlăstarele Lumi­nii” al școlii Gimnaziale „Du­­mitru Pă­curariu” șcheia, Corul de Copii al Parohiei Vorona Veche din Bo­toșani, Corurile de Copii și Mixt al Pa­rohiei „Sfântul Andrei” Suceava, Co­rul de Copii al Grupului de Ca­teheză al Bisericii „Sfântul Dumitru” Suceava și Corul Clasei a X-a C a Colegiului Na­țional „Petru Ra­­reș” Suceava.

Recitalul la chitară susținut de ti­nerii Adrian Petraș și Ana Popescu i-a încântat pe ascul­tători și a trezit sentimente și emoții adânci.

Colindătorii au fost îmbrăcați în frumosul nostru port tradițional românesc, de la cei mai mici până la cei mai trecuți prin viață. Straiele populare, unele vechi de 100 de ani, au strălucit în lumina caldă a re­flectoarelor, înfrumusețând vestitorii Nașterii Domnului.

Copiii și tinerii colindători au primit, după datina străbună, daruri.

Ia­tă că Asociația Culturală „Sfân­­tul Mitropolit Dosoftei” reușește, cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, să țină trează conștiința creștină și dragostea pentru colinda româ­nească ortodoxă prin tradiționalul concert de colinde organizat în preajma sărbătorii Naș­­terii Domnului nostru Iisus Hristos.concert colinde 2

Mulțumiri deosebite se cuvin a fi aduse mărinimoșilor oameni de bine care au sprijinit Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Do­softei”.

Scopul Asociației este implementarea valorilor religios-morale și culturale în societate.

Conferințele, dezbaterile, serile culturale, catehezele și pelerinajele în țară și străinătate sunt rodul muncii ostenitorilor Asociației. La loc de cinste prețuim pe părintele profesor Aristarch Cojocar, președinte de onoare al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! (Pr. Prof. Justinian-Remus A. Cojocar, Președinte al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosof­tei”)