Articolul despre #sieu, cel mai citit de pe site-ul BBC

18/03/19 ora:7:25am

Într-un articol intitulat ”Cea mai mică autostradă din lume face de rușine o națiune”, jurnaliștii de la BBC laudă inițiativa lui Mandachi. Textul a fost la un moment dat cel mai citit articol de pe  prestigiosul site britanic.

”Sătul de rețeaua deficitară de drumuri din regiunea Moldovei, Ștefan Mandachi, în vârstă de 33 de ani, și-a construit o mică autostradă pe banii săi – cu 4.500 de euro. Campania a durat săptămâni întregi pentru a provoca agitație, iar totul a ajuns vineri la punctul culminant”, scrie BBC.

Jurnaliștii britanici amintesc faptul că România are una dintre cele mai reduse rețele de autostrăzi din Uniunea Europeană, cu 806 km în toată țara, deși are un teritoriu aproape egal cu cel al Marii Britanii.

”Vrem să unim populația, avem un scop – să avem autostrăzi”, a spus Ștefan Mandachi pentru BBC.

”În 2018, România a inaugurat doar 58 de kilometri de autostradă. Are, de asemenea, cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din UE”, mai precizează BBC. ”În fiecare an mor mai mulți oameni decât au murit în revoluția din 1989”, a mai spus Mandachi, care a aranjat lângă metrul de autostradă locul unui accident rutier, cu o ambulanță și un dric.
Omul de afaceri Ștefan Mandachi, inițiatorul mișcării #șîeu în România, după ce a construit de unul singur un metru de autostradă, a reacționat la interesul manifestat de jurnaliștii de la BBC pentru demersul său.

Mandachi a scris pe Facebook că mulțumește României, după ce articolul celor de la BBC a fost, la un moment, cel mai citit de pe site-ul publicației britanice.

“Cel mai citit articol de pe BBC. Multumesc Romania!”, este mesajul omului de afaceri sucevean.

Cititi si Mandachi: “Nu mai este manifestul meu. Avem o șansă unică să restartăm România”

#șîeu face valuri in Bloomberg si pe Euronews: Furia fata de cel mai prost sistem de drumuri din UE alimenteaza un nou protest in Romania

Președintele Iohannis: “Șî eu”

Protestul #sieu la radio si TV: Cine si ce a transmis in cele 15 minute 

Dragnea il jigneste pe Mandachi chiar inaintea protestului: “Smecher” și “circar, “ar fi trebuit să doneze banii”

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Naica 18/03/2019 la ora 20:15 -

    Acest protest a fost conceput ca o Declaratie de Misiune, un pic empirica, dar foarte eficienta.Iti trebuie minte , mult studiu motivational si acel ceva care sa produca Scanteia. Fanica le are pe toate . Nu oricine ajunge bogat ”dacat” ca mamica a ”riscat” si hodoronc tronc ”a mostenit avere” de pe urma EI. Chestiile care te fac bogat sunt mult mai sofisticate, dar Stefan a ales calea ”taranului” care merge la inimi.