Aproape 400 de cadre didactice s-au înscris pentru examenul de definitivat din acest an

20/04/18 ora:8:45am

Conform purtătorului de cuvânt al ISJ, profesorul Cezar Anuței, 385 de profesori, învățători și educatori vor susține examenul, programat în acest an pentru luna iulie isj

Numărul cadrelor didactice care vor susține în acest an examenul de definitivat este mult mai mare față de cel de anul trecut, când 272 de candidați s-au înscris pentru a susține examenul de definitivat în învățământ, la 33 de discipline. Anul acesta numărul candidaților înscriși este de 385, la 39 de discipline. Cei mai mulți candidați s-au înscris pentru a susține examenul pentru educatori, și anume 88 de candidați, iar 69 s-au înscris pentru a susține examenul pentru învățători. Alte 44 de persoane vor susține examenul de definitivat la Educație fizică, 32 la Limba și literatura română, 28 la Engleză, 18 la Matematică, 12 la Psihologie pedagogică specială, câte opt la Biologie și Religie, câte șase candidați s-au înscris la Economie și Geografie, câte cinci la Istorie și Consiliere școlară.

Conform calendarului de desfășurare a ­e­xamenului din acest an, până pe data de 1 iunie 2018 vor fi efectuate inspecțiile de specialitate pentru candidații care susțin proba scrisă în sesiunea 2018,  fiind completate dosarele și validate datele de înscriere existente în aplicația electronică. Cea de-a doua etapă din cadrul concursului, proba scrisă, va avea loc pe 18 iulie, iar rezultatele acesteia vor fi afișate pe 24 iulie, candidații nemulțumiți putând depune contestații. Acestea vor fi soluționate în perioada 25-27 iulie 2018. Rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iulie, iar în perioada 30 iulie-3 august 2018 va avea loc transmiterea către Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor ­e­xamenului prin ordin al ministrului Educației și Cercetării Stiințifice. (C.R.)