Aproape 23.000 de vizitatori la Cetatea de Scaun a Sucevei, în cele patru zile ale Festivalului de Artă Medievală

22/08/17 ora:7:44am

Cifra reprezintă numărul biletelor tăiate pentru spectatorii plătitori u zeci de mii de turiști au preferat însă să privească de la distanță specta­colele pentru a nu-și cheltui banii. Oricum, Muzeul Bucovinei a încasat din biletele vândute circa 4 miliarde de lei vechi, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur

flutur 21 august 201722.853 de bilete au fost tăiate la Cetatea de Scaun a Sucevei în cele patru zile ale Festivalului de Artă Medievală “Stefan cel Mare”, organizat de Muzeul Bucovinei în  perioada 17- 20 august a.c. “Este o creștere față de 2016 cu 82,5%”, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava. “10.300 de oameni în plus au fost față de anul trecut”, a spus Gheorghe Flutur. El a considerat că acest lucru arată că “era o așteptare și a fost un succes”. Suma din bilete încasată de Muzeul Bucovinei, organizatorul Festivalului Medieval, este de circa 4 ­mi­liarde de lei vechi. “Au fost 29 de trupe, peste 400 de artiști, oameni care au fost implicați în aceste zile într-un maraton medieval, ceea ce ne obligă să facem anul viitor demersuri să extindem acest festival. Si-au anunțat intenția de a participa trupe din Cehia, Polonia, Italia, Bulgaria, în afară de cei care deja au participat, artiști din Ucraina, Ungaria și Serbia, care au urmărit pe net imaginile postate de mass-media, căreia îi mulțumim”, a declarat preșe­dintele CJ, Gheorghe Flutur, care a spus că va fi constituită anul viitor o organizare pe trei piloni. Pe lângă Festivalul Medieval de la Cetatea de Scaun a Sucevei, vor  putea fi organizate festivaluri asemănătoare la Cetatea Soroca în Republica Moldova și la Hotin, în Ucraina. “Anul viitor este anul Centenarului, în care dorim să dăm o dimensiune mult mai mare și Festivalului Medieval, dar în primul rând Festivalului Stefanian, care va începe mult mai devreme anul viitor. Pe data de 10 ianuarie se va celebra lupta de la Podul Inalt, pe 10 februarie va fi atestarea Cetății la 630 de ani. Vor fi mai multe evenimente vizând participarea Sucevei și la Iași, și la București, și la Sibiu și la Alba Iulia, cu expoziția Stefan cel Mare”, a explicat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. (N.R.)

 

6 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Andrei 22/08/2017 la ora 20:04 -

  …vorbe ,vorbe,domnule Flutur ! Atat dumneavoastra cat si cei cu care va adunati vret vizitatori daca se poate si din cosmos,nu mai stiti cum sa mintiti oamenii doar,doar sa ramaneti la putere . Sa nu care cumva sa vina cineva sa va traga la raspundere pentru jafurile si tradarea de tara de care dati dovada de 25 de ani ! Suceava avea industrie suficienta pentru a face export si pentru a hrani un milion de oameni usor dar primarelul nostru a preferat sa fie construit un supermarchet unde dansul era subinginer,a vrut sa se razbune iar dumneavoastra ba faceti contracte pentru curse aeriene ,ba vreti sa vina turisti si sa aduca bani ce altfel ar fi fost produsi de copiii bucovineni daca munceau la ei acasa !…este prea greu de inteles pentru un fanariot ca dumneavoastra,si banii ce vrati sa intre cu festivale de tot felul sunt gratie,stramosilor nostri,voi doar ati distrus ! Opriti-va si dispareti de acolo,lasati oameni cinstiti sa acceada la conducere nu doar “cotizanti” de bani furati !!!

 2. Un cititor 22/08/2017 la ora 16:41 -

  Doamne cat mai minte omul asta ? De cwe nu dati drumul la aceasta intrbare d.lor? ? ? ? ?

 3. Un cititor 22/08/2017 la ora 16:40 -

  Doamne cat mai minte omul asta ?

 4. Tanase 22/08/2017 la ora 14:01 -

  Ce preocupari ai. De la minciunile din campania electorala -SOSEAUA DE CENTURA,ETC- ai ajuns la a numara oamenii care au fost la ecest eveniment. Meritati salarul pe care il luati. Asteptam alegerile si poate vor venii si oameni competenti.

 5. Sucevean 22/08/2017 la ora 9:40 -

  Deci, cat a costat?

  • Euclid 22/08/2017 la ora 14:53 -

   E matematica simpla:
   22853 bilete x 12 RON/bilet = 274.336 RON, adica, aproximativ 60.941 EURO. Aritmetica lui Flutur cam lasa de droit sau iar manipuleaza, ca la alegeri cand promitea centrura in mai putin de in an.
   Orice trupa vine, nu iti vine cu mai putin de 2000 – 3000 euro + casa + masa. Sa zicem 3000 cu totul. Pai 29 trupe x 3000 EURO = 87.000 EURO.
   Uuuuups? Pai deja gaura?
   Hai sa punem si cei 400 artisti, care cu tot cu casa masa sa zicem ca au costat 500 EUO caciula, poate gresesc, habar nu am.
   Iaca inca 200.000 EURO. Poate au fost mai putini, poate au venit uni MOKA, dar 100.000 tot au fost.

   De aceea nu ciripeste fluturele de cati bani a cheltuit. A iesit iar pe minus. Sa se fi intors poate ceva din diferenta dintre cheltuieli si incasari? Sincer nu cred. Ca nu se mai fura ca acum ceva ani in urma. Acuma se fura simplu pe statul de plata. Prin salarii care nu se justifica. Joci rolul unei agentii de organizare de evenimente, mimezi munca si iei salariul. E mai putin, dar DNA te lasa in pace.