Amuzat de zvonurile despre candidaturi, Lungu fierbe zvonacii la foc mic până la Crăciun, când le va da o veste minunată

14/02/19 ora:8:59am

Primarul Sucevei nu se grăbește să intre în jocul speculațiilor privind o posibilă candidatură. Așa cum a mai procedat în precedentele mandate, edilul a spus că doar cu jumătate de an înainte de alegeri va comanda un sondaj profesionist după care va trage o concluzie care va fi anunțată în luna decembrie. „De Crăciun vă voi da o veste bună. Unii se vor bucura, alții vor să scape de Lungu. Va fi (vestea n.r.) bună oricum”, a spus Ion Lungu.

De asemenea, Ion Lungu nu a vrut să intre nici în jocul speculațiilor cu privire la susținerea politică din partea unor partide. „La părul meu alb nu am nevoie nici de sprijin, nici de recomandări. Mă sprijin și mă recomand singur. Decizia este sută la sută a mea, dacă voi candida sau nu. Această decizie a mea depinde sută la sută de suceveni, dacă mă vor dori sau nu în continuare”, a spus Ion Lungu.

Este de menționat și faptul că, la conferința de presă de ieri, 13 februarie, primarul Ion Lungu s-a amuzat când a fost întrebat dacă se așteaptă la o candidatură, la alegerile de anul viitor, a managerului Spitalului Județean Vasile Rîmbu. „Primăria nu e a mea, poate să candideze oricine. Nu cunosc acest aspect, am văzut câteva speculații… Decizia mea de a candida depinde sută la sută de suceveni, dacă mă vor dori sau nu în continuare. ….”, a declarat Ion Lungu.

Deși în mediul politic sucevean s-a vehiculat despre o eventuală candidatură a lui Vasile Rîmbu la Primărie de cel puțin patru luni, în mod care oscilează între „semi-oficial” și „semi-obscur”, a fost lansată această ipoteză abia zilele trecute, de un angajat al Spitalului Județean care este președintele filialei sucevene a Partidului Verde, Dan Acibotăriță. El a ­ma­nifestat o atitudine care poate fi catalogată, printre altele, și „ironică” spunând despre șeful său că este ­ma­nagerul Spitalului Județean „Alcatraz cel Nou” și că s-ar zvoni că se pregătește să candideze în anul 2020 pentru funcția de primar din partea PNL-CD (probabil o aripă dizidentă în PNL din fostul PDL), iar profesor în politică îi este chiar președintele CJ Suceava. Ceea ce a omis însă – probabil din neștiință – este că și PSD i-a “analizat îndeaproape” lui Vasile Rîmbu profilul de candidat. (Dan PRICOPE)