Amorul ghebos care a încins Primăria Rădăuți  

11/07/19 ora:7:33am

Acu’ vreo lună, se zice, ăl mai înalt, puternic și frumos (glumim – n.r.) și cândva tânăr bărbat din Rădăuți a redevenit becher cu acte. A lăsat tot, casă, masă și parale (nu toate) fostei cu care a trăit vreo câteva decenii și a luat din nou viața în piept. De fapt, el o luase, cică, ceva mai de demult, dar acum poate să spună la toată lumea că iubește din nou. Mai tot târgul știa acest lucru, dar acum gura lumii poate să toace cât vrea. Are document că e liber și face ce vrea el.

Om cu părul alb, să-i sucească în asemenea hal mințile o femeie, pot să râdă în continuare răii și infamii pe la colțuri. Invidioșii vineți pot să comenteze la bere cât or vrea că, orișicât, s-a cuplat cu una mai tânără cu vreun sfert de secol ca el. Mătușile în piață pot să se stuchească-n sân că “nu se face așa ceva, maică, om bătrân să-și lase casa pentru una”. Nimic nu mai contează acum. Omul e fericit. Așa, parcă trăiește a doua tinerețe. Zile frumoase. Copii mici prin casă. Din birou poate spune că are târgul la picioare. Hârțogarii mai bârfesc, dar ea-i zice că-l iubește. El o crede. Doar e așa de pricepută, e mama banilor din urbe, învârte contractele mai abitir ca alta găluștele. Cum să nu o creadă?!

E necăjit, totuși, că lumea asta înapoiată nu poate să înțeleagă că amorul nu ține cont de vârstă, funcție, incompatibilități și alte fleacuri. Ce bine ar fi ca oamenii să fie serioși, să judece alesul după realizări și împliniri, nu după divorțuri și iubiri. Câte n-a făcut el pentru târg! Sau nu, partea asta cu realizările nu sună bine, mai bine spune câte promisiuni și viitoare împliniri poate dărui orașului de acum încolo.

Chiar a observat că poate trage nădejde pentru alegerile ce stau să vină. Când a fost acum vreo câteva săptămâni împreună cu iubi la o nuntă, la niște prieteni din Horodnic, sau zilele trecute, la o plimbare braț la braț cu ea prin urbe, chiar i s-a părut că oamenii parcă zâmbesc ­alt­fel când îl văd. O fi semn bun, îi dă curaj să mai încerce o dată. Făptura aproape tânără ce-i stă acum alături parcă-i dă puteri noi.

Cei din partid l-or înțelege și o să-l susțină, doar îs tovarășii lui vechi, trecuți prin viață și ei. Mai rămâne să vadă ce face cu ăștia care mișună prin municipiul lui, ăștia care nu înțeleg ei iubirile și cifrele mari. Cârtesc non-stop. Una-două tot se plâng că orașu-i varză, că drumurile-s rupte, că nu-i aia sau ailaltă. Da, ideea e bună: o să pună iar placa aia cu viitoarele împliniri care vor năvăli peste oraș. Ce nu pot să înțeleagă?! Anii ăștia din urmă a fost oleacă ocupat. Acum, că și-a pus viața-n ordine și o are pe iubi alături, gata, lucrurile vor merge brici în târgul lui. Poate o să-l creadă amărâții ăștia care n-au decât un simplu vot. (O.S.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. luca petru 12/07/2019 la ora 8:28 -

    Mai binele e dușmanul binelui. Ce exemplu este ăsta pentru comunitate?