Amenzi de peste 55.000 de lei primite de transportatorii de lemn în ultima săptămână

14/08/19 ora:4:17am

În săptămâna 5-12 august, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

În perioada menționată, 132 de polițiști, 4 specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava și 2 reprezentanți ai Direcției Silvice Suceava au efectuat 38 de controale, în urma cărora au fost întocmite două dosare penale și au fost aplicate 104 amenzi, în valoare totală de 55.675 lei.

De asemenea, echipajele mixte au confiscat ori au ridicat în vederea stabilirii provenienței 65,10 m.c. de material lemnos, în valoare de 20.776 lei, din care 52,58 m.c. faptic și 12,52 m.c. valoric.

La data de 9 august, în jurul orei 16.30, un echipaj mixt format din polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Frumosu autoutilitara cu semiremorcă condusă de un bărbat de 26 de ani din comuna Marginea, care transporta material lemnos. În urma verificării avizelor de însoțire a materialului lemnos pre­zentate de condu­­- cătorul auto, echipa de control a constatat faptul că datele aplicației informatice au fost generate și obținute din alt loc decât locul specificat în documente. În cauză s-a dispus sancționarea contraven­țională cu amendă în cuantum de 6.000 de lei a societății din județul Maramureș care a emis avizele și  confiscarea cantității de 51,34 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, în valoare totală de 18.060 lei, ce a fost predată în custodie perso­nalului silvic. (O.S.)