Amenzi de peste 50.000 de lei date de polițiști într-o acțiune desfășurată la trecerile pentru pietoni din Suceava

17/02/18 ora:2:43am

Polițiștii suceveni au organizat o acțiune rutieră la trecerile pentru pietoni din Suceava, ocazie cu care au dat 192 de amenzi în valoare totală de 53.887 de lei, au reținut 13 permise și au retras șase certificate de înmatriculare rutiera

Indisciplina pietonală și neacordarea de prioritate pentru pie­toni reprezintă cauze principale generatoare de accidente rutiere grave la nivelul județului Su­ceava. Aproape zilnic se înre­gistrează evenimente rutiere în care sunt implicați pietoni. Astfel, în perioada 13 – 14 februarie 2018, Serviciul Rutier Suceava a organizat o acțiune pe raza jude­țului pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fon­dul neacordării de prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, dar și în ve­derea depistării pietonilor care traversează neregulamentar. In cadrul acțiunii, au fost date 192 de amenzi în valoare totală de 53.837 de lei și a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni. Totodată au fost reținute și 13 permise de conducere, pentru neacordare de prioritate, dar și alte abateri și retrase șase certificate de înmatriculare.

Un bărbat de 57 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea mașina pe Bulevardul George Enescu din Suceava, la o trecere pentru pietoni, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.

Un șofer de 42 de ani, din comuna Udești, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Ob­cinilor din municipiul Suceava, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați ­re­gulamentar în traversarea străzii.

Si în perioada următoare, polițiștii vor acționa cu fermitate și în vederea sancționării contravenționale a celor care încalcă legislația. Polițiștii atrag atenția încă o dată că sancțiunile aplicabile prevăzute de OUG 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice nu sunt deloc neglijabile.

Soferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 de zile, riscând și o sancțiune contravențională de  4 – 5 puncte amendă. De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancțiuni contravenționale de 2 – 3 puncte amendă. (D.Z.)