Amenzi de 60.000 de lei strânse săptămâna trecută pentru transporturi ilegale de lemn

11/09/19 ora:1:42am

În perioada 2 – 8 septembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

148 de polițiști, patru specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava și doi reprezentanți ai Direcției Silvice au efectuat 38 de acțiuni de control, aplicând 75 de amenzi în valoare totală de 59.991 lei. Echipajele mixte au întocmit patru dosare penale pentru infracțiuni la regimul silvic și au confiscat în vederea stabilirii provenienței 120,06 m.c. de material lemnos, în valoare de 54.825 lei.

Astfel, pe 3 septembrie, la ora 07.30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2 autoutilitara condusă de un bărbat de 56 de ani din comuna Baia, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport pentru materialul lemnos, motiv pentru care au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 2,29 m.c. lemn de foc de esență fag. Conducătorul auto a fost sancțio­­nat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 366 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni. Tot­odată, pentru că polița de asigurare RCA a autoutilitarei era expirată, bărbatul de 56 de ani a fost sancționat contravențional de po­lițiști cu amendă în cuantum de 1.000 lei și i s-au ridicat plăcuțele cu numărul de înmatriculare. (O.S.)