Alin Firfirică și Gabriel Bularda, printre laureații Galei Atletismului Românesc

18/01/19 ora:7:10am

Firfirică (CSU Suceava) a fost desemnat cel mai bun atlet al României în 2018, în vreme ce Bularda (CSM Dorna Vatra Dornei) a primit titlul de “Cel mai bun atlet junior al anului 2018”

Sportivii Andreea Panțuroiu și Alin Firfirică (CSU Suceava) au fost desemnați, miercuri seara, cei mai buni atleți ai României la feminin și masculin în anul 2018 în cadrul unei eveniment organizat de Federația Română de Atletism (FRA) la Teatrul Elisabeta din București.

De asemenea, cei mai buni juniori au fost declarați Andreea Miklos și Gabriel Bularda (CSM Dorna Vatra Dornei), în timp ce Mihaela Nicoară a primit titlul de “Cel mai bun an­trenor”, iar Gabriela Szabo de “Cel mai bun manager de club sportiv”.

Lista completă a premiilor oferite de Federația Română de Atletism este următoarea:

Atletul anului 2018 – Alin Firfirică (CSU Suceava/CSA Steaua)

Atleta anului 2018 – Andreea Panțuroiu (CSM București)

Atleta junior a anului 2018 – Andreea Miklos (CSŞ Viitorul Cluj Napoca)

Atletul junior al anului 2018 – Gabriel Bularda (CSM Dorna Vatra Dornei/CSU București)

Cel mai bun antrenor din România în 2018 – Mihaela Nicoară (CSM București)

Cea mai bună asociație jude­țea­nă – AJA Cluj-Napoca

Cel mai bun director de baza sportivă – Adela Alexe (CNS Snagov)

Cel mai activ club sportiv în 2018 – CSM București

Cel mai bun manager de club sportiv – Gabriela Szabo (CSM București)

Au fost acordate premii speciale pentru cei mai buni organizatori de competiții după cum urmează: Diana Amza – Campionatul European de 24 de Ore de Alergare de la Timișoara; Ioan Măcelaru – Campionatele Internaționale de Atletism ale României de la Cluj-Napoca și Constantin Nacu – Campionatul Balcanic de Cros de la Botoșani.

De asemenea, au fost premiați pentru recordurile realizate în 2018 urmă­to­rii sportivi: Costin Homiuc, Ale­­xandru Terpezan, Ionuț Neagoe, Petre Rezmives (4x100m), Alexandru Novac (suliță), Parge Robert (400m, tineret), Adrian Garcea (3000m, juniori), Alexandru Iconaru (110 mg, juniori), Silviu Munteanu (100m, juniori), Mario Dobrescu (400m, juniori), Cristian Robert Mihai (octatlon, juniori), Iulia Grigoroiu (100mg, juniori), Alessia Parbua (suliță, juniori); indoor – Matei Brânzea, Cristian Radu, Zeno Moraru, Robert Parge (4x400m), Adrian Garcea (3000m, juniori), Mirel Stoica (60m, juniori), Iulia Grigoroiu (60mg, juniori) și Elena Ramona Verman (pentatlon, juniori).

Firfirică: “Nu accept să mă întorc fără o medalie de la Jocurile Olimpice”

Sportivul Alin Firfirică, locul 7 în proba masculină de aruncarea discului din cadrul Campionatelor Euro­pene de atletism de anul trecut, a declarat, miercuri seara, că nu acceptă să se întoarcă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo fără o medalie.

“Eu cu gândul la medalie pornesc, însă voi lua totul treptat. Anul acesta avem Mondialele unde vreau să fac aceeași surpriză ca la Europene, adică să intru în finală. Iar în 2020 vreau neapărat o medalie la Tokyo. Nu accept să mă întorc fără o medalie de la Jocurile Olimpice. Asta deși la nivel mondial concurența e foarte mare. Chiar dacă sunt Mondiale, chiar dacă sunt Europene, nivelul este același pentru că sportivii cei mai buni la disc sunt în Europa. Așa că va fi o competiție foarte grea la Tokyo, însă eu sper ca o aruncare de 68 de metri să fie suficientă pentru a veni cu o medalie acasă”, a spus Firfirică.

“Eu la Europene am fost cel mai tânăr din finală, la fel cred că voi fi și la Tokyo. Mai am însă de lucrat, mi-aș fi dorit ca discul să pară mai ușor în mâna mea. Mi-ar plăcea ca în timp să nu mai simt 2 kilograme, ci măcar 1,5 kilograme. Pentru asta nu îmi rămâne decât să muncesc”, a adăugat sportivul.

 Florea: “Avem șanse să luăm o medalie de bronz la Tokyo”

Președintele Federației Române de Atletism (FRA), Florin Florea, a declarat, miercuri seara, că atleții români pot câștiga o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

“Cele mai mari așteptări le avem de la trei probe: triplusalt, disc și săritura în lungime. Pot apărea și alte surprize, însă pe aceste trei probe vom merge. Noi ne-am propus o medalie de bronz la una din aceste probe. și eu chiar cred că putem să luăm. Nu putem să mergem ca la matematică, dar eu consider că avem șanse să luăm o medalie de bronz la Jocurile Olimpice”, a spus oficialul Fede­rației Române de Atletism.

“Acesta este un an foarte important având în vedere că jocurile olimpice reprezintă competiția de vârf pentru orice federație. Noi ne-am propus să calificăm un număr de 14 sportivi. În mintea noastră a fost că poate vor fi mai mulți, având în vedere că la Rio de Janeiro am avut 22 de sportivi. Inițial am zis că dacă vor fi 15-16 sportivi ar fi bine, dar în cele din urmă am mers pe 14 și sunt sigur că sunt șanse mari să facem acest număr”, a adăugat Florea.

Președintele Federației Române de Atletism (FRA), Florin Florea, a participat, miercuri seara, la Gala Atletis­mului Românesc, des­fă­șurată la Tea­trul Elisabeta din București, în cadrul căreia au fost premiați cei mai buni sportivi ai anului 2018.