Friday , April 19 2024

Acțiune de igienizare a Parcului Sipote, organizată de Direcția Silvică Suceava

In cadrul acțiunii vor fi strânse și îndepărtate toate deșeurile, vor fi adunate frunzele uscate din vecinătatea aleilor, crengile uscate sau căzute la pământ și se vor curăța secțiunile de scurgere ale apelor pluviale sau drenate aflate pe suprafața parcului

sipote

 Mâine, 7 aprilie, începând cu ora 9.00, Direcția Silvică Suceava, prin Ocolul Silvic Pătrăuți, cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava, organizează o acțiune de igienizare a Parcului Dendrologic Sipote, aflat în vecinătatea centrului municipiului Suceava. Acest demers se înscrie în seria de evenimente organizate de Direcția Silvică Suceava în cadrul perioadei  cu o semnificație aparte pentru silvicultori, cunoscută sub numele de Luna Plantării Arborilor. Acțiunile organizate în această perioadă de Direcția Silvică Suceava au ca scop aducerea în conștiința publică a importanței asigurării integrității și dezvoltării pădurilor și educarea în acest sens a tinerei generații.

Evenimentul organizat mâine constă într-o acțiune de igienizare a parcului dendrologic. Se vor strânge și se vor evacua deșeurile care în prezent sufocă parcul, se vor curăța frunzele uscate din vecinătatea aleilor, crengile uscate sau căzute la pământ și se vor curăța secțiunile de scurgere ale apelor pluviale sau drenate aflate pe suprafața parcului.

La această acțiune, Ocolul Silvic Pătrăuți participă cu un număr de 30 de salariați atât din aparatul ocolului, cât și personal de teren (salariați din cadrul formației de exploatare, pădurari, maiștri silvici, șefi districte). De asemenea, la această acțiune și-au anunțat prezența aproximativ 25 – 30 de voluntari (cetățeni cu domiciliul în comunele de pe raza de activitate a ocolului).

Parcul Dendrologic are o suprafață de 10 ha și este arondat Cantonului Silvic Suceava. Ocolul Silvic Pătrăuți asigură administrarea în regim silvic pentru o suprafață totală de 7.600 ha, din care 6.121 ha fond forestier proprietate ­pu­blică a statului și 1.479 ha fond forestier aflat în proprietatea altor deținători. Instituția a finalizat campania de împăduriri din această primăvară, reușind regenerarea artificială a unei suprafețe de 23 ha. Campania este în plină desfășurare la ocoalele din zona de munte, iar până la finalul acesteia va fi plantată o suprafață totală de aproximativ 1.500 ha la nivelul întregii direcții. (O.S.)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …