Acoperirea Patinoarului Areni va începe în acest an, din fondurile proprii ale Primăriei

17/02/17 ora:10:06am

Viceprimarul Marian Andronache a arătat ieri că este foarte puțin probabil ca această lucrare să fie finanțată prin CNI, întrucât tot prin CNI se vor realiza și lucrările la Sala Polivalentă

andronache - viceprimarPrimăria municipiului Suceava va începe în acest an lucrările la acoperirea Patinoarului Areni din fonduri proprii. In buget au fost alocați deja 300.000 lei pentru începerea lucrărilor. După realizarea studiului de fezabilitate urmează să se realizeze licitația în vederea începerii lucrărilor. Viceprimarul Marian Andronache (foto) a arătat ieri că în acest an dorește să se concentreze pe partea sportivă și că speră că lucrările vor putea fi începute cât mai curând.

“Mi-aș dori să înălțăm clădirea patinoarului pentru că sunt și probleme cu infiltrațiile din cauza acoperișului, care nu mai poate fi reparat. Nu există șarpantă la acea clădire, motiv pentru care sunt infiltrații foarte mari, însă vom vedea exact ce se poate face după ce vom avea studiul de fezabilitate”, a declarat ieri viceprimarul Marian Andronache.

In ceea ce privește accesarea de fonduri guvernamentale pentru reabilitarea patinoarului, Andronache a explicat că este puțin probabil ca un municipiu de dimensiunile Sucevei să obțină finanțarea a două proiecte prin Compania Națională de Investiții, motiv pentru care aleșii locali preferă să realizeze lucrările la patinoar din fonduri proprii, unde investiția este una mai mică și să finanțeze prin intermediul CNI Sala Polivalentă, la care costurile sunt mult mai ridicate.

“Deși exista posibilitatea reabilitării patinoarului prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, este puțin probabil să ni se aprobe două finanțări în același timp într-un municipiu de dimensiunile Sucevei. Din acest motiv, preferăm să prindem la finanțare prin CNI Sala Polivalentă, la care investiția este mai mare și să începem lucrările la patinoar din fonduri proprii. Va fi o investiție multianuală. In bugetul din acest an am prins 300.000 lei pentru începerea lucrărilor la acoperiș. Nu cred că vor fi suficienți, dar important este să începem lucrările”, a mai arătat ieri viceprimarul Marian Andronache.

Tot în ceea ce privește latura sportivă a municipiului, viceprimarul Andronache a arătat că dorește să înceapă și modernizarea ștrandului din Ițcani. Acesta a arătat că, având în vedere spațiul disponibil, s-ar putea realiza două bazine: unul acoperit și unul descoperit. Banii pentru realizarea studiului de fezabilitate au fost prinși deja în bugetul pentru anul 2017. Acest obiectiv de investiții face parte din modernizarea cartierului Ițcani. Viceprimarul Andronache a arătat că ar fi bine dacă s-ar putea accesa fonduri europene pentru realizarea acestor obiective, dar acolo încă nu este nimic sigur, iar studiul de fezabilitate este prevăzut să fie finanțat din fonduri proprii. (A.I.)