Accident de muncă îngrozitor: Un muncitor din Straja a murit călcat de TAF-ul pe care îl repara

reportersite
28/02/20 ora:4:54am

El era angajat ca mecanic la o firmă și repara sistemul de frânare al TAF-ului. In urma unor comenzi, TAF-ul a coborât și l-a prins pe bărbatul de 54 de ani dedesubt. Un echipaj SMURD din Vicovu de Sus și un echipaj de ambulanță de la Rădăuți au efectuat în zadar manevre de resuscitare, leziunile suferite erau prea grave. Si Inspectoratul Teritorial de Muncă va cerceta cazul

Un bărbat din Straja, mecanic la o firmă, a murit miercuri într-un accident, călcat de un TAF pe care încerca să îl repare. Polițiștii orașului Vicovu de Sus, au fost sesizați prin 112 în jurul orei 17.50 de Petru J. cu privire la faptul că o persoană este inconștientă la Moară, în comuna Straja.

La fața locului polițiștii i-au găsit pe Petru J., din  orașul Vicovu de Sus, muncitor calificat la firma SC Karlsberg Prod SRL, și pe Vasile C., de 54 de ani, din comuna Straja, mecanic la aceeași societate, căruia un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Vicovu de Sus îi efectua manevre de resuscitare. Ulterior i-a efectuat manevre de resuscitare și un echipaj de ambulanță din Rădăuți. În cele din urmă, Vasile C. nu a mai reacționat, fiind declarat decedat.

În jurul orei 16.30 cei doi au început să efectueze lucrări de reparație la un utilaj tip TAF ce aparține societății SC Karlsberg Prod SRL, ce se afla în incinta firmei SC Forest Vim SRL din comuna Straja. Vasile C., după ce a efectuat lucrările de reparație la sistemul de frânare al TAF-ului, a vrut să verifice dacă acesta este în regulă. În urma mai multor mișcări efectuate de la comanda utilajului, sistemul de susținere și-a modificat poziția, TAF-ul coborând și prinzându-l dedesubt pe bărbat, care a suferit leziuni grave.

A fost anunțat depre acest caz Inspectoratul Teritorial de Muncă, urmând ca la fața locului să se deplaseze o echipă operativă care va efectua cercetări.

Cadavrul lui Vasile C. a fost ridicat și transportat la Cabinetul Medico-Legal din cadrul Spitalului Municipal  Rădăuți în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morții.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a opinat ca cercetările să fie continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă”,  „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”. (O.S.)