Friday , March 29 2024

A început campania de vaccinare a elevilor din şcolile sucevene

vaccin

Pentru a fi cointeresate, cadrele medicale participante la campanie vor primi câte 10 lei pentru fiecare copil vaccinat. In acest fel se doreşte ca procentul persoanelor imunizate din judeţ, elevi în acest caz, să crească de la 80-85% cât este în prezent până în jurul valorii de 90%

 
Până pe data de 18 octombrie, în şcolile din judeţ se efectuează vaccinarea antirujeolică, antirubeolică, antiurliană a elevilor din clasa I. Cadrele medicale ce vor efectua astfel de vaccinări vor fi recompensate cu câte 10 lei pentru fiecare vaccin administrat, prin această metodă autorităţile sanitare sperând ca procentul persoanelor imunizate din judeţ, elevi în speţă, să crească de la 80-85% cât este în prezent până în jurul valorii de 90%.
Luna viitoare, în intervalul 4 -15 vor fi vaccinaţi diftero – tetanic elevii din clasa a X-a care nu au făcut acest vaccin în anul şcolar 2011-2012, dar şi elevii de clasa a IX-a care nu au fost vaccinaţi în anul şcolar trecut. Perioada 2 – 13 decembrie va fi dedicată vaccinării copiilor din clasa a II-a cu vârsta de 8 ani şi celor din clasa pregătitoare cu vârsta de 6 ani, împotriva poliomielitei. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava (DSP), anul viitor în lunile aprilie şi mai, în şcoli se va efectua vaccinarea diftero-tetanică a copiilor din clasa a VIII-a.
Directorul DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei a anunţat că procedura de raportare a vaccinărilor efectuate în cadrul campaniilor şcolare s-a modificat, astfel că medicii sunt obligaţi să completeze un formular de raportare care va fi semnat, ştampilat şi depus în termen de zece zile de la încheierea perioadei de imunizare la sediul DSP. Copiii ce nu au putut fi vaccinaţi din diverse motive vor putea fi vaccinaţi în termen de trei săptămâni de la încheierea campaniei de vaccinare.
Elevii eligibili pentru imunizare dar care nu au fost vaccinaţi vor trebui trecuţi în formular, în dreptul acestora fiind trecut motivul pentru care nu s-a putut realiza vaccinul.
După vaccinare, părinţii vor primi o adeverinţă de la medicul ce a realizat vaccinarea, părinţii având obligaţia ca această adeverinţă să fie predată medicului de familie în evidenţa căruia se află copilul.
La primirea adeverinţei, medicul de familie va introduce datele în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări. Direcţia de Sănătate Publică va deconta vaccinările doar pentru medicii de familie care au participat la campania naţională de imunizare, dar după o perioadă în care informaţiile scrise în formular vor fi verificate. Directorul DSP, Ludovic Abiţei a declarat că “aceste campanii de vaccinare se adresează tuturor copiilor de vârstă eligibilă, şcolari şi neşcolarizaţi. Vaccinarea copiilor neşcolarizaţi se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie. Între două administrări succesive ale aceluiaşi tip de vaccin se va păstra un interval minim de 28 de zile. Reacţiile adverse vor fi investigate şi raportate în conformitate cu metodologia de supraveghere”. (Marius LUNGU)

Vezi si

Primarul Dumitru Gulei a prezentat lista proiectelor prin fonduri nerambursabile derulate în comuna Ipotești în ultimii patru ani

Valoarea totală a investițiilor se ridică la aproape 95 de milioane de lei, din care …