A fost semnat contractul de finanțare pentru înființarea GAL-ului Urban

12/08/17 ora:6:22am

Vor putea fi accesate fonduri în valoare de șapte milioane de euro. Primarul Lungu a anunțat că își dorește ca prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) să poată fi accesate fonduri pentru construirea și reabilitarea de locuințe sociale în Ițcani, Burdujeni Sat, Laniște și Aleea Dumbrăvii, precum și pentru modernizarea unor drumuri din municipiu 

lunguPrimarul Ion Lungu se află în aceste zile la București, acolo unde poartă discuții cu autoritățile centrale referitor la câteva obiective importante pentru municipiul nostru: termoficare și fonduri europene. In cursul zilei de ieri, edilul sucevean a semnat la Ministerul Fondurilor Europene un contract de finanțare pentru pregătirea înfiin­țării GAL URBAN SUCEAVA.  In cadrul GAL-ului vor putea fi accesate fonduri în valoare de șapte milioane de euro, iar primarul Lungu a anunțat că își dorește ca prin intermediul acestuia să poată fi accesate fonduri pentru construirea și reabilitarea de locuințe sociale în Ițcani, Burdujeni Sat, Laniște și Aleea Dumbrăvii, în contextul în care cele existente sunt vechi și prezintă un grad mare de deteriorare, precum și pentru modernizarea unor drumuri din municipiu.

“Am semnat astăzi la Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanțare pentru pregătirea înființării GAL URBAN SUCEAVA, prin care vom putea accesa suma de 7.000.000 euro. Vom promova proiecte pentru pentru modernizare drumuri, reabilitare și construire locuințe sociale în Ițcani, Burdujeni Sat, Laniște și Aleea Dumbrăvii”, a declarat ieri primarul Ion Lungu.

Municipiul Suceava a câștigat o finanțare nerambursabilă, în valoare de 50.000 de euro, pentru înființarea Grupului de Acțiune Locală Suceava, iar ieri a fost semnat contractul în vederea accesării finanțării. (A.I.)