A fost semnat contractul de asfaltare a drumului județean de la Rădăuți la Vicovu de Sus

8/11/19 ora:5:25am

“Se poate trece, în sfârșit, la asfaltarea acestui drum după ce a trebuit să fie reluată licitația și pentru acest drum deoarece nu a venit niciun ofertant, în special din cauza efectelor OUG 114/2018”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur 

Ieri, 7 noiembrie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat contractul pentru executarea lucrărilor de asfaltare a DJ 178C Rădăuți – Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca – Vicovu de Sus. ­Valoa­rea proiectului este de 32.259.656 lei fără TVA. Soluția constructivă este corespun­zătoare unui drum în zonă de deal, cu platforma de 8 m. „Pot să dau, astfel, o veste bună pentru locuitorii din zona Rădăuți – Vicov. Se poate trece, în sfârșit, la asfaltarea acestui drum după ce a trebuit să fie reluată licitația și pentru acest drum deoarece nu a venit niciun ofertant, în special din cauza efectelor OUG 114/2018”, a declarat ­Gheorghe Flutur.

În plan orizontal se va păstra traseul existent al drumului făcându-se acele corecturi locale, strict necesare îmbunătățirii elementelor geometrice legate de circulație, iar în plan vertical drumul se va înălța în medie cu 18 cm. Asfaltarea se va realiza cu  4 cm uzură – beton asfaltic, 6 cm strat de legătură beton asfaltic deschis, 8 cm strat de bază – anrobat bituminos. Se vor  ­exe­­cuta șanțuri de pământ și rigole caro­sabile pentru scurgerea și dirijarea apelor. Pentru asigurarea continuității scurgerii apelor în zonele de intersecție cu drumurile laterale se vor ­exe­­cuta 97 podețe tubulare și 5 podețe dalate, iar pentru descărcarea apelor colectate de șanțuri vor fi executate 23 podețe. Pentru asigurarea continuității traseului drumului județean DJ 178C, se vor reabilita 12 poduri și se vor amenaja intrările pe 141 drumuri laterale. Pentru avertizarea și informarea participanților la trafic se vor face marcaje rutiere, vor fi montate indicatoare rutiere și se vor planta borne kilometrice.

„Pentru că vremea permite, în județ se lucrează și sper să putem finaliza foarte repede lucrările la Ostra, după ce am finalizat reparațiile prin pasul Puzdra, și la Vercicani – Liteni. La Siret – Mușenița se lucrează la platforma drumului, la Boroaia se lucrează la șanțuri și accesul la proprietățile po­pulației. La drumul spre Rarău, de la Câmpulung Moldovenesc prin Izvorul Alb, se lucrează la zidurile de sprijin. De asemenea, am avut o discuție în această dimineață cu comisia tehnică pentru a se trece la executarea marcajelor pe drumurile unde s-au finalizat asfaltările. Se lucrează și la drumul spre Mălini”, a mai menționat Gheorghe Flutur. (D.P.)