A fost inaugurat unul dintre cele mai ambitioase proiecte `n turism de pe piata suceveana

16/02/12 ora:10:52pm

S\pt\m=na aceasta au fost inaugurate Hotelul “Sonnenhof”, cotat la patru stele, [i restaurantul "Mosaik", amplasate pe Bdul. Sofia Vicoveanca n hotelul dispune de 48 de camere duble, iar echipa restaurantului va fi format\ [i coordonat\ de maestrul `n arta culinar\ Raphael Beringer, buc\tar de dou\ stele Michelin N investi]ia total\ ce cuprinde at=t Hotelul Sonnenhof, c=t [i restaurantul Mosaik se ridic\ la circa patru milioane de euro

Miercuri, 15 ianuarie, s-a inaugurat una dintre cele mai ambi]ioase investi]ii `n turism de pe pia]a sucevean\, respectiv Hotel Sonnenhof cotat la patru stele [i restaurantul Mosaik. ~nceput\ din anul 2005, investi]ia s-a ridicat la aproximativ patru milioane de euro, hotelul dispun=nd de 48 de camere spa]ioase duble (21 de mp), de o gr\din\ de var\ de 80 de locuri, loc de joac\ pentru copii, sal\ de banqueting [i ascensor panoramic.
Potrivit reprezentan]ilor hotelului, ideea proiectului a venit `n momentul `n care s-a constatat c\ exist\ o bre[\ pe pia]a serviciilor de top, at=t pe pia]a hotelier\, c=t [i pe cea a restaurantelor. Av=nd experien]a anterioar\ cu restaurantul Latino, ce s-a dovedit a fi un proiect de succes, s-a considerat s\ se poate implementa acela[i nivel de calitate, `ns\ g=ndind lucrurile la o scar\ mai mare.
Traducerea termenului de Sonnenhof -curtea `nsorit\- reflect\ `ntru totul conceptul pe care se bazeaz\ design-ul camerelor de hotel [i al spa]iilor publice, spa]ii ce se concentreaz\ pe ideea de hotel- gr\din\, cu tonuri de verde [i motive vegetale. Decorul restaurantului dore[te s\ redea atmosfera unei case primitoare situat\ undeva `ntre grani]ele vechiului imperiu Austro- Ungar. Clientela hotelului se preconizeaz\ a fi `n propor]ie de 60% business [i 40% leisure, aceasta din urm\ fiind format\, a[a cum estimeaz\ reprezentan]ii localului, `n propor]ie de dou\ treimi, din turi[ti de peste hotare. Clientela restaurantului va fi format\ din oaspe]ii restaurantului [i `n propor]ie destul de mare din clientela local\. Cel care va coordona [i va forma echipa restaurantului Mosaik este maestrul `n arta culinar\ Raphael Beringer, buc\tar de dou\ stele Michelin.
“Hotelul Sonnenhof se diferen]iaz\ de celelalte hoteluri existente pe pia]a sucevean\ cu un nivel al serviciilor superior, prin faptul c\ am ridicat [tacheta mult mai sus. Pia]a hotelier\ de patru stele din Suceava era destul de slab reprezentat\, iar `n acest sens noi venim cu un produs coerent, distins, pe care `l oferim la pre]uri prietenoase. Camera de single este la pre]ul de 39 de euro, iar cea dubl\ este la pre]ul de 49 de euro, cu mic dejun inclus. Sonnenhof Hotel [i restaurantul s\u, Mosaik se doresc a fi un produs cu o viziune nou\ [i dinamic\ asupra serviciilor hoteliere [i de restaura]ie”, a explicat Ana Budu, general manager.
Conform reprezentan]ilor hotelului, pe viitor se are `n vedere deschiderea unui centru Spa [i a unei s\li de gimnastic\, investi]ii absolut necesare pentru un concept de patru stele, inaugurarea unei s\li pentru evenimente de amploare [i finalizarea corpului ce va cuprinde apartamente de lux, cotate chiar la cinci stele.
Arhitec]i au fost Elena Hison [i Adi Mocanu pentru construc]ia `n sine, Andu M\rginean pentru designu-ul camerelor, iar Claire Salavert a fost arhitecta peisagist\ francez\ ce a realizat spa]iile verzi [i fluxurile exterioare. Dintre furnizorii de renume putem men]iona firma austriac\ Bauer (pentru design-ul interior al recep]iei, restaurantului [i al salonului Salzburg), firma austriac\ Kienpointner ce a realizat toate decorurile interioare din lemn [i firma german\ Wamsler pentru dot\rile buc\t\riei.
(Adelina TALPALARIU)

Anunt angajare
loading...

4 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Uimit... 18/02/2012 la ora 0:26 -

    Intreb (evident retoric)…oare pana unde pot merge prostia si badarania, stimate domnule Ion? Probabil ca e singurul mod de a va exprima frustrarile, improscand cu dejectii pe site-uri unde puteti ramane anonim… Vorba aceea…”GET A LIFE!”

  2. rocco 17/02/2012 la ora 14:02 -

    ioane puteai sa te abtii pana la anu?? cred ca era mai potrivit atunci comentariul tau!!!

  3. ion 17/02/2012 la ora 8:17 -

    Cat ati incasat pe publicitatea asta ieftina, “obiectivilor”? Hai, ca sa nu fiu rautacios, hotelul e o vrajeala ieftina. INcearca ei sa faca “sange-n balega” cu, chipurile, influente austriece si alte alea. Poate, pentru cei care nu au vazut Austria, va tine. Pun pariu ca, peste o juma de an, cand te vei duce sa halesti fineturi austriece, o sa -ti spuna: pai, din lista avem ciorba de burta, mititei, mamaliguta si tochitura moldoveneasca. Hai, IN VINO VERITAS, mou !

    • da 17/02/2012 la ora 12:52 -

      corect