Thursday , April 18 2024

A fost inaugurat unul dintre cele mai ambitioase proiecte `n turism de pe piata suceveana

S\pt\m=na aceasta au fost inaugurate Hotelul “Sonnenhof”, cotat la patru stele, [i restaurantul “Mosaik”, amplasate pe Bdul. Sofia Vicoveanca n hotelul dispune de 48 de camere duble, iar echipa restaurantului va fi format\ [i coordonat\ de maestrul `n arta culinar\ Raphael Beringer, buc\tar de dou\ stele Michelin N investi]ia total\ ce cuprinde at=t Hotelul Sonnenhof, c=t [i restaurantul Mosaik se ridic\ la circa patru milioane de euro

Miercuri, 15 ianuarie, s-a inaugurat una dintre cele mai ambi]ioase investi]ii `n turism de pe pia]a sucevean\, respectiv Hotel Sonnenhof cotat la patru stele [i restaurantul Mosaik. ~nceput\ din anul 2005, investi]ia s-a ridicat la aproximativ patru milioane de euro, hotelul dispun=nd de 48 de camere spa]ioase duble (21 de mp), de o gr\din\ de var\ de 80 de locuri, loc de joac\ pentru copii, sal\ de banqueting [i ascensor panoramic.
Potrivit reprezentan]ilor hotelului, ideea proiectului a venit `n momentul `n care s-a constatat c\ exist\ o bre[\ pe pia]a serviciilor de top, at=t pe pia]a hotelier\, c=t [i pe cea a restaurantelor. Av=nd experien]a anterioar\ cu restaurantul Latino, ce s-a dovedit a fi un proiect de succes, s-a considerat s\ se poate implementa acela[i nivel de calitate, `ns\ g=ndind lucrurile la o scar\ mai mare.
Traducerea termenului de Sonnenhof -curtea `nsorit\- reflect\ `ntru totul conceptul pe care se bazeaz\ design-ul camerelor de hotel [i al spa]iilor publice, spa]ii ce se concentreaz\ pe ideea de hotel- gr\din\, cu tonuri de verde [i motive vegetale. Decorul restaurantului dore[te s\ redea atmosfera unei case primitoare situat\ undeva `ntre grani]ele vechiului imperiu Austro- Ungar. Clientela hotelului se preconizeaz\ a fi `n propor]ie de 60% business [i 40% leisure, aceasta din urm\ fiind format\, a[a cum estimeaz\ reprezentan]ii localului, `n propor]ie de dou\ treimi, din turi[ti de peste hotare. Clientela restaurantului va fi format\ din oaspe]ii restaurantului [i `n propor]ie destul de mare din clientela local\. Cel care va coordona [i va forma echipa restaurantului Mosaik este maestrul `n arta culinar\ Raphael Beringer, buc\tar de dou\ stele Michelin.
“Hotelul Sonnenhof se diferen]iaz\ de celelalte hoteluri existente pe pia]a sucevean\ cu un nivel al serviciilor superior, prin faptul c\ am ridicat [tacheta mult mai sus. Pia]a hotelier\ de patru stele din Suceava era destul de slab reprezentat\, iar `n acest sens noi venim cu un produs coerent, distins, pe care `l oferim la pre]uri prietenoase. Camera de single este la pre]ul de 39 de euro, iar cea dubl\ este la pre]ul de 49 de euro, cu mic dejun inclus. Sonnenhof Hotel [i restaurantul s\u, Mosaik se doresc a fi un produs cu o viziune nou\ [i dinamic\ asupra serviciilor hoteliere [i de restaura]ie”, a explicat Ana Budu, general manager.
Conform reprezentan]ilor hotelului, pe viitor se are `n vedere deschiderea unui centru Spa [i a unei s\li de gimnastic\, investi]ii absolut necesare pentru un concept de patru stele, inaugurarea unei s\li pentru evenimente de amploare [i finalizarea corpului ce va cuprinde apartamente de lux, cotate chiar la cinci stele.
Arhitec]i au fost Elena Hison [i Adi Mocanu pentru construc]ia `n sine, Andu M\rginean pentru designu-ul camerelor, iar Claire Salavert a fost arhitecta peisagist\ francez\ ce a realizat spa]iile verzi [i fluxurile exterioare. Dintre furnizorii de renume putem men]iona firma austriac\ Bauer (pentru design-ul interior al recep]iei, restaurantului [i al salonului Salzburg), firma austriac\ Kienpointner ce a realizat toate decorurile interioare din lemn [i firma german\ Wamsler pentru dot\rile buc\t\riei.
(Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Camion și remorcă în valoare de 60.000 de euro, confiscate de polițiști în urma interceptării unui transport ilegal de lemn

De asemenea, au fost confiscați și peste 23 m.c. gater buștean, în valoare de cca. …

No comments

  1. Intreb (evident retoric)…oare pana unde pot merge prostia si badarania, stimate domnule Ion? Probabil ca e singurul mod de a va exprima frustrarile, improscand cu dejectii pe site-uri unde puteti ramane anonim… Vorba aceea…”GET A LIFE!”

  2. ioane puteai sa te abtii pana la anu?? cred ca era mai potrivit atunci comentariul tau!!!

  3. Cat ati incasat pe publicitatea asta ieftina, “obiectivilor”? Hai, ca sa nu fiu rautacios, hotelul e o vrajeala ieftina. INcearca ei sa faca “sange-n balega” cu, chipurile, influente austriece si alte alea. Poate, pentru cei care nu au vazut Austria, va tine. Pun pariu ca, peste o juma de an, cand te vei duce sa halesti fineturi austriece, o sa -ti spuna: pai, din lista avem ciorba de burta, mititei, mamaliguta si tochitura moldoveneasca. Hai, IN VINO VERITAS, mou !