Thursday , March 28 2024

783 de candidați susțin astăzi examenul de titularizare pe 96 de posturi vacante

Deși conducerea ISJ a anunțat că sunt libere 872 de catedre, 776 dintre acestea nu au viabilitate pentru cel puțin patru ani, drept urmare vor fi ocupate de suplinitori. La nivelul județului Suceava sunt două centre de examen, la Colegiile Tehnice “Alexandru Ioan Cuza” și “Petru Mușat”. Rezultatele vor fi afișate pe data de 17 iulie. Pentru a se titulariza în învățământ, candidații trebuie să obțină minimum nota 7.00isj

Profesorii care vor să se angajeze pe perioadă nedeterminată într-o școală susțin astăzi, 11 iulie, examenul de titularizare. S-au putut înscrie candidații care au obținut cel puțin nota 5.00 la inspecțiile speciale la clasă sau la probele practice desfășurate în perioada 10 mai – 29 iunie și care au validat fișele de înscriere. La nivelul județului Suceava sunt organizate două centre de examen, și anume unul la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, unde vor susține acest examen 466 de candidați, și unul la Colegiul Tehnic “Petru Mușat”, cu 297 de candidați. Cei 763 de profesori se vor prezenta la concurs cu speranța că vor reuși să obțină minimum nota 7.00, care le asigură șansa de a ocupa ca titulari o catedră.

La Suceava, pentru anul școlar 2018/2019 sunt disponibile 872 de posturi/catedre în unitățile de învățământ, din care doar 96 sunt însă titularizabile, ceea ce înseamnă că cei care le obțin prin concurs pot fi angajați pe perioadă nedeterminată. Pentru anul școlar care începe în toamnă sunt disponibile și 606 posturi vacante pe perioadă determinată, dintre care doar 333 sunt complete, diferența de 273 fiind incomplete. Acestea vor putea fi combinate pentru a asigura alte câteva sute de catedre. Cele mai multe dintre posturile disponibile sunt cu angajare pe perioadă determinată, ceea ce înseamnă că posturile sunt valabile mai puțin de patru ani și pot fi ocupate de suplinitori calificați. Proba va începe la ora 10:00 și, timp de patru ore, profesorii vor avea de rezolvat două subiecte din disciplina pe care vor să o predea și un subiect din metodica predării. Pentru titularizare, candidații trebuie să obțină minimum nota 7.00.

Din totalul de 763 de candidați înscriși, cei mai mulți au optat pentru educatori și învățători, 114, din care 108 dosare depuse și validate. Urmează disciplina Limba și lite­ratura română, cu 104 candidați, Educație fizică și sport cu 66 de dosare validate și Limba și literatura engleză cu 57 de dosare. De menționat că dintre cei 763 de candidați, doar 162 sunt absolvenți 2018. Dintre cele 96 de posturi vacante pe perioadă nedeterminată, 69 sunt în mediul urban, iar restul de 27 sunt în mediul rural. Mai exact, sunt 15 posturi libere de educatoare, 11 de învățătoare, patru pentru profesorii de Sport, nouă catedre vacante pentru profesorii de Matematică și trei pentru cei de Fizică. Pentru Limba engleză, Limba franceză și Limba germană este câte un singur post vacant pe perioadă nedeterminată.

Rezultatele vor fi afișate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestațiilor, vor fi comunicate pe data de 24 iulie. Conform metodologiei de examen, pentru a fi angajați pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota șapte atât la proba scrisă, cât și la proba practică, reprezentată de inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru a fi angajați pe perioadă determinată, adică suplinire, candidații trebuie să obțină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât și inspecția specială în profilul postului.

Reamintim că la concursul de titularizare din anul 2017 s-au înscris 758 de candidați din județul Suceava pentru cele 564 de posturi didactice vacante sau rezervate scoase la concurs, din care doar 82 au fost titularizabile, având o viabilitate de cel puțin patru ani. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Sediul Filialei Surzilor Suceava riscă să rămână fără acoperiș după ce vijeliile au afectat serios clădirea, care se afla deja într-o stare precară

Vijelia de miercuri a stârnit mari probleme pentru unele structuri din municipiul Suceava, printre care …

One comment

  1. Afara cu pensionarii comuniști din învățământul sucevean!!Lasați tinerii să mănânce o bucată de pâine,hienelor,javrelor care nu ați dat niciodată un concurs și stați pe posturi calde în orașe!!!!AFara cu Ghiță,liderul pensionarilor care i-au pâinea de la gura tinerilor profesori și îi fugăresc sclavi în șări străine!!!!!!AFara cu învățătoare care stau după pensie de ani de zile,afara cu profesoriii ojb-iști care dorm la catedre-plin de profesori de matematică pensionari,de fizică și nu este scos niciun post la concurs.Directori corupți care se lăfăie în șpăgi!!!